Cumhuriyet Halk Partisi'nden 1 yıl süreyle ihraç edilen ve 10 gün önce cezası biten Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan bu kez kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi. Kararın ardından Twitter'dan açıklama yapan Özcan, "Başkaldırıyorum" ifadesini kullandı.

Tanju Özcan kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) geçtiğimiz yıl disipline sevk edilerek bir yıl partiden uzaklaştırma cezası alan ve geçtiğimiz günlerde cezası sona eren Tanju Özcan, kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi. 

Sözcü'den Aytunç Erkin'in haberine göre, CHP’ye geri dönen Tanju Özcan, bugün yapılan MYK toplantısında kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi.

Seçim sonrasında CHP yönetiminde değişim talebinde bulunan Tanju Özcan Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlere aynı kadro ve aynı söylemlerle gidilmesi halinde başarı şansı olmadığını belirterek, “Aynı moral bozukluğuyla devam edilirse seçimde başarı, altılı ganyanda en fazla oran veren sürpriz ata oynamak gibi bir şey, keloğlanın yeniden saçlarının çıkmasını istemek gibi bir şey olur” değerlendirmesini yapmıştı.

KILIÇDAROĞLU’NA TAVSİYEDE BULUNMUŞTU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun son grup toplantısında “Değil 6'lı Masa, Türkiye'nin aydınlığa çıkması için gerekirse 16'lı Masa kuracağım” sözlerine Tanju Özcan “Sayın Genel Başkan hesap uzmanı ama ben 16'lı masanın siyasi maliyetini bir daha hesaplamasını tavsiye ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.

ÖZTRAK'TAN AÇIKLAMA

Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Faik Öztrak da MYK toplantısı sonrasında Tanju Özcan'ın disiplin kuruluna sevk edilmesi konusunda açıklamada bulundu. Öztrak,  "İç tüzüğümüz gereğince Tanju Özcan'ı disiplin kurumuza sevk ettik" diye konuştu.

TANJU ÖZCAN: BAŞKALDIRIYORUM

CHP'de MYK'nin aldığı karar sonrasında Twitter'dan açıklama yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, "Başkaldırıyorum" mesajı paylaştı.