Taraf muhabiri Mehmet Baransu, Balyoz davasında ‘kumpas’ kurulduğu iddiasıyla başlatılan soruşturmada tutuklandı

Taraf gazetesi muhabiri Mehmet Baransu tutuklandı

Balyoz davasında bazı sanıklara kumpas kurulduğu iddiasıyla başlatılan soruşturmada, Taraf gazetesi muhabiri Mehmet Baransu dün çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Baransu ifadesinde, Taraf yazarlarını sayarak, “Belgelere hep beraber baktık” dedi.

Balyoz davasında sunduğu “belgeler” nedeniyle evinde yaklaşık 10 saat arama yapılan Baransu, emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Baransu, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" ve "Devletin güvenliğine, iç veya dış siyasal yararlarına ilişkin belgeleri yok etmek", "Devletin güvenliği, iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken belgeleri temin etme", "Devletin güvenliği, iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri açıklama" suçlarından sevk edildiği İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği’nin kararıyla tutuklandı ve cezaevine sevk edildi.

'HEP BERABER BAKTIK'
Emniyetteki işlemleri 6 saat süren Baransu 17 sayfa ifade verdi. Baransu verdiği ifadede, belgelerin kendisine nasıl geldiğini detaylı bir şekilde savcıya anlattığını savunarak şöyle konuştu: “Ben Taraf gazetesine gelirken, yolda gördüğüm bir kişinin benimle bir haber için konuşacağını söylemesi üzerine, kendisiyle görüştüm. Bana, çeşitli CD’ler, çeşitli belgeler, fotoğraflar, yazışmalar gösterdi. Her kişi bu belgeleri incelemeye başladı. Ahmet Altan, Yasemin Çongar, Yıldıray Oğur, Kurtuluş Tayiz ve ben diğerlerini hatırlamıyorum. Bu belgeleri inceledik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, eski Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül dahil olmak üzere, AK Partinin üst düzey yetkilileri, belediye başkanları dahil, bir çok insanın tutuklanmasına yönelik bir darbe planı hazırlandığını gördük. Ardından da bunu haberleştirdik.”