Karargah Evleri soruşturmasını yürüten Askeri Savcı Mehmet Çelik, gizli mal beyanını yayımlayarak kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle Taraf gazetesine 250 bin liralık ...

Karargah Evleri soruşturmasını yürüten Askeri Savcı Mehmet Çelik, gizli mal beyanını yayımlayarak kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle Taraf gazetesine 250 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Hava Hâkim Yüzbaşı Mehmet Çelik’in avukatı Arif Doğu tarafından açılan davanın dilekçesinde, 12 Mart 2009 tarihinde, Taraf gazetesinde, Mehmet Baransu tarafından kaleme alınan “Karargah Evleri Soruşturmasını Genelkurmay Bu Yüzbaşı’ya Teslim Etti, Dünyanın En Zengin Askeri Savcısı, Serveti 3 Yılda Bir Trilyon Arttı, Evrakta Sahtecilik Bile Yapmışlar” başlıklarıyla haber yayımlandığı hatırlatıldı.

Haberde, Çelik’in, “kişilik haklarına yönelik olmak üzere yalan, iftira ve hakaretlere yer verildiği ve yargının etkilenmeye çalışıldığı” ileri sürülen dilekçede, “kısmen gerçek dışı bilgilere kasten gerçek dışı eklemeler yapılarak, abartılarak, kamuoyunu bilgilendirme güdüsü dışında Çelik’e yönelik adeta ‘taraflı, yargısız ve medyatik bir linç operasyonu ve kampanyasına’ başlandığı” iddia edildi.

Dilekçede, “Böylesine çirkin bir şekilde sürdürülegelinen kampanyada, tüm etik değerler ayaklar altına alınmış ve yasal düzenlemeler çerçevesinde suç teşkil edecek şekilde gizli belgelerin yasadışı yollardan elde edilip açıklanmasından dahi çekinilmemiştir” denildi.

15. MADDE GEREĞİ
3628 sayılı Yasa’nın 15. maddesi gereğince mal bildirimlerinin gizli olduğuna işaret edilen dilekçede, bu kapsamda yargı makamlarınca, gizli belgelerin elde edilip yayımlanmasında sorumluluğu bulunanların tespiti ve cezalandırılması yolunda yasal soruşturma başlatıldığı belirtildi.