MİT belgelerine dayanarak Taraf gazetesinin manşetinden hem THKP-C ve TBKP üyesi ilan edilen Ziya Güler’in başka bir TBKP’liyle karıştırıldığı ortaya çıkmıştı.

MİT belgelerine dayanarak Taraf gazetesinin manşetinden hem THKP-C ve TBKP üyesi ilan edilen Ziya Güler’in başka bir TBKP’liyle karıştırıldığı ortaya çıkmıştı. Gazetemiz BirGün’ün ‘BaranSU kaçırdı’ başlığıyla verdiği haberin ardından Taraf’ın ‘Yoldaş General’ başlıklı haberinin altında imzası olan Mehmet Baransu, ‘Yoldaş General-2’ haberinde yanlışlığı kabul etmiş ve hatanın MİT’ten kaynaklanmış olabileceğini söylemişti.
Yine de ‘Balyoz’ davasından tutuklu Korgeneral Ziya Güler’i sola yamama ısrarından vazgeçmeyen Mehmet Baransu, bu kez de 1980 öncesi Genelkurmay tarafından yayınlanan ‘Ders Alalım’ adlı kitaba sığındı. Önceki gün Taraf gazetesinde ‘Yoldaş General -3’ imzasıyla yayımlanan haberde Ziya Güler’in isminin bu kitapta THKP-C üyesi olarak sorgulandığını belirten Baransu, kitapta Hava Harp Okulu öğrencisi Çetin Tunç’un ifadesine dayanılarak örgütsel çalışmalarının detaylarıyla anlatıldığını öne sürdü.
Ancak 1972 yılında Havacı Teğmen rütbesindeyken THKP-C davasından yargılanan ve TSK’den tasfiye edilen Mehmet Alkaya, Ziya Güler diye birini tanımadığını söylüyor. Hava kuvvetlerindeki solcu subayların önemli isimlerinden olan Alkaya, THKP-C davasından Ziya Güler isimli bir şahsın yargılanmadığına dikkat çekerek, “Bu insanın varlığından bile haberim yok. Dava sürecinde de örgüt içerisinde de  böyle birini tanımıyorum” diyor.
THKP-C davasında yargılanan, ve o dönem havacı subaylar arasındaki örgütlenmenin önemli isimlerinden olan Salih Veysioğlu da THKP-C davası sanıkları arasında Ziya Güler diye bir ismin kesinlikle olmadığını vurguladı.
‘YARGILANANLAR ORDUDAN ATILDI’
O dönem Havacı Üsteğmen rütbesinde olan ve dava sonrasında ordudan atılan Veyisoğlu, “O dönemde THKP-C davasından yargılanan kişiler ordudan tasfiye edildiler ve devlet memuru bile olamadılar. Hatta şüpheli olarak gözaltına alınanlar dahi bir daha orduya geri dönemedi. Güler’in örgütle herhangi bir ilişkisi olsaydı şu anda Korgeneral rütbesine ulaşması mümkün değildir” diye konuştu. Veyisoğlu, THKP-C davasından yargılanan havacı subaylarının hepsinin birbirini tanıdığını vurgularken, “Aralarında Ziya Güler diye birisi kesinlikle yoktu” dedi. BirGün