Yunanistan hükümeti, son günlerde taraftarlar arasında yaşanan şiddet olayları nedeniyle ülke genelindeki spor müsabakalarının 2 ay boyunca seyircisiz oynanmasına karar verdi.

Kaynak: Haber Merkezi
Taraftarlarla polis çatışmıştı: Yunanistan'da maçlar 2 ay boyunca seyircisiz oynanacak
Fotoğraf: DepoPhotos

Yunanistan hükümeti, kavga veya çatışma çıkma riski nedeniyle Yunanistan Futbol Federasyonu'ndan, lig maçlarının iki ay boyunca seyircisiz oynanmasını talep etti. 

Yunanistan'ın önde gelen haber sitesi Kathimerini'nin aktardığına göre Hükümet Sözcüsü Pavlos Marinakis tarafından pazar günü Maximos Konağı'nda yapılan bir toplantının ardından pazartesi günü açıklanan bu tedbir, taraftarların karıştığı ve bir polis memurunun işaret fişeğiyle ağır yaralanmasıyla sonuçlanan çatışmaların ardından geldi.

Yasak, Süper Lig 1'deki ilgili kulüplere bağlı Süper Lig 2'deki B takımlarının iç saha maçları için de geçerli olacak. 

AVRUPA MAÇLARINI DA KAPSAYABİLİR

Sözcü Marinakis, taraftar yasağının seçici olarak Yunan kulüplerinin Avrupa müsabakalarındaki iç saha maçlarını da kapsayacak şekilde genişletilebileceğini söyledi.

Marinakis, perşembe günü Georgios Karaiskakis Stadyumu'nda Olympiacos ile Bate Borisov arasındaki Avrupa Ligi maçının da seyircisiz oynanacağını açıkladı. 

NE OLMUŞTU?

Perşembe gecesi Atina'da Olympiakos ve Panathinaikos takımları arasında oynanan voleybol maçı sırasında salonun dışında taraftarlarla polis arasında çıkan çatışmada atılan işaret fişeği nedeniyle bir polis ağır yaralanmıştı. Hastaneye kaldırılan 31 yaşındaki polisin durumu hâlâ kritik.

Çatışmanın ardından Yunanistan Süper Ligi'ndeki maçlar da ertelenmişti.