Anadolu Efes’i deplasmanda 85-71 mağlup ederek seride durumu 4-1’e getiren Ufuk Sarıca yönetimindeki Karşıyaka 28 yılın ardından şampiyonluğa ulaştı

Tarihe Kaf-Kaf imzası

Türkiye Basketbol Ligi play-off final serisi 5’inci maçında Anadolu Efes’i 71-85’lik skorla mağlup eden Pınar Karşıyaka seride durumu 4-1’e getirdi ve 28 yıl aranın ardından şampiyon oldu. İlk turda Banvit’i yarı finalde Fenerbahçe Ülker’i mağlup eden yeşil-kırmızılılar finalde de Anadolu Efes’i ekarte etti ve tarih yazarak ikinci şampiyonluğunu elde etti. Ufuk Sarıca yönetiminde muhteşem bir sezonu geride bırakan Kaf-Kaf uzun yıllardır sportif başarı kazanamayan İzmir’in de hasretini dindirdi.

EFES İYİ BAŞLADI AMA...

Kazanmaktan başka çaresi olmayan Anadolu Efes maça hızlı başlayan ekip oldu. 8-0’lık bir başlangıç yapan lacivert-beyazlılar periyodun ilerleyen dakikalarında üstünlüğünü sürdüremedi ve set 24-24’lük eşitlikle sonuçlandı. İkinci çeyreğin başlarında üstünlüğü eline alan Karşıyaka özellikle Boby Dixon’ın etkili oyunuyla hücumda etkili oldu ve devreyi 38-41 önde tamamladı.

Hücumda sergilediği hareketli ve tempolu oyunla Efes’e zon anlar yaşatan Kaf-Kaf üçüncü çeyrekte farkı açmaya başladı. Moralsiz Efes, Karşıyaka’nın temposuna ayak uyduramayınca Karşıyaka son periyota girilirken farkı 17’ye kadar çıkardı. (71-85) Formalite havasında geçen son periyotta rakibine bariz bir üstünlük kuran Karşıyaka mücadelenin son dakikalarını şova çevirdi.

MVP BOBY DIXON

Şampiyonluğun kutlandığı son dakikalarda fark bir ara 9’a kadar inse de yeşil-kırmızılılar, Efes’in geri dönüşüne izin vermedi ve maçı 71-85, seriye de 4-1 kazandı ve şampiyonluğa ulaştı. Yeşil-kırmızıllıarda 22 sayı, 10 ribaund Juan Palacios galibiyetin en önemli mimarı olurken ona en büyük desteği 19 sayı, 4 ribaund ve 5 asistle Kenneth Gabriel verdi. Anadolu Efes’te ise Efstratios Perperoglu’nun 18 sayısı mağlubiyeti önlemeye yetmedi. Maç sonrası yapılan törende Boby Dixon final serisinin en değerli oyuncusu seçildi.