Tarihi Su Kulesi yıkılmasın, restore edilsin

DİLARA ŞİMŞEK

İstanbul’da ayakta kalan son üç su kulesinden biri olan Şişli Su Kulesi’nin yıkılmasına karşı Şişli Kent Konseyi bir basın açıklaması yaptı. Konsey, hem kulenin restore edilmesini hem de restore sürecinde şeffaflık sağlanmasını istedi.

Oktay Cebeci Sokak'ta bulunan su kulesi ve yanındaki şato binası korunması gereken kültür varlıkları olarak tescil edilmişken; kuleden beton parçalarının dökülmesi sonucunda ocak ayında yıkılması için İSKİ tarafından ihale edildi.

Mahalleli, kulenin yıkılmamasını, restore edilip Şişli’ye kazandırılmasını talep etti. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Şişli Su Kulesi'nin, Şişli'de yaşayanlar tarafından, yıkılamayacak kadar değerli bir kentsel miras öğesi olarak görülmekte olduğunu vurgulamak istiyoruz. Kulenin, şatosunun ve müştemilatının şehrin tarihini anlatan kültür varlıkları olarak geleceğe taşınabilmeleri için kulenin yok edilmemesini, afet güvenliğinin sağlanmasını ve uygun şekilde restore edilmesini talep ediyoruz. Restore sürecinde şeffaflık ve katılımcılığın olmazsa olmaz şart olduğuna inanıyoruz."

tarihi-su-kulesi-yikilmasin-restore-edilsin-611549-1.