İzmir Dikili’deki özel bir ortaöğretim erkek öğrenci yurdunda hizmetli olarak çalışan erkek görevli Ö.F.E.’nin, 7 öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi. Yurdun bir tarikata ait olduğu öne sürüldü

Tarikat yurdunda cinsel istismar skandalı: Hizmetliden 7 erkek öğrenciye istismar

İzmir’in Dikili ilçesinde bulunan Özel Miyase Yılmaz Ortaöğretim Erkek Öğrenci Yurdu’nda çalışan erkek görevli Ö.F.E.’nin 7 öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi. Hizmetli olarak çalışan erkek görevli Ö.F.E.’nin gözaltına alındığı belirtildi.
Yurtta kalan bazı öğrencilerin ailelerinin, çocuklarının cinsel istismara uğradığıyla ilgili şikâyeti üzerine, polis çalışma başlattı. Yurtta kalan 7 öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen Ö.F.E.’nin dün gözaltına alındığı bildirildi. Dikili İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen Ö.F.E. hakkındaki soruşturmanın ve işlemlerin sürdüğü belirtildi. Akşam saatlerinde ise yurdun kapatıldığı belirtildi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de olayla ilgili idari soruşturma başlattığı öğrenildi.

Süleymancıların yurdu mu?
Söz konusu yurdun, adı birçok skandala karışan Süleymancılar Tarikatı’na ait olduğu iddia edildi. Adana’nın Aladağ ilçesinde tarikata ait ‘Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Orta Öğretim Kız Öğrenci Yurdu’nda 29 Kasım 2016 tarihinde 10’lu yaşlarında 11 çocuk ve bir eğitmenin can verdiği bir yangın faciası yaşanmıştı. Yaşanan facianın yurdun ihmalleri nedeniyle yaşandığı ortaya çıkmıştı. Konya’da ise 2008 yılında yine Süleymancılarla bağlantılı bir yurtta tüp gaz patlaması sonucunda 18 öğrenci hayatını kaybetmişti.

Dikili’de yaşanan istismar, tarikat ve cemaat yurtlarında çocuklara yönelik cinsel istismarı bir kez daha gündeme taşıdı. Bu skandaların arasında en bilinen ve büyük bir kamuoyu tepkisine yol açan ise Ensar Vakfı’nda 45 çocuğa yönelik cinsel istismar vakasıydı. Karaman’da Ensar Vakfı’na ait ev ve yurtlarda birçok çocuğun cinsel istismara uğradığı ortaya çıkmıştı.