Tarım arazilerine zehir saçan tesisler yapılacak
Fotoğraf: BirGün

Haber Merkezi

Filyos Endüstri Bölgesi’nde yapılması planlanan kimyevi gübre fabrikası ve Çaycuma Perşembe beldesi Keçecioğlu Mahallesi’nin verimli tarım arazileri üzerinde yapılması planlanan hurda eritme tesisi başta olmak üzere bölgede yapılmak istenen zararlı tesislere karşı Zonguldak Çaycuma Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yapıldı.

Çaycuma Çevre Gönüllüleri ve Perşembe Çevreyi, Doğayı Koruma ve Yaşatma Platformu tarafından yapılan basın açıklamasına CHP, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ilçe yöneticileri, KESK'e bağlı sendikaların yönetici ve üyeleri, TEMA gönüllüleri ile ADD Çaycuma Şubesi Yöneticilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Yapılan açıklamada, “Bizler toprağa düşen her bir tohumun, hiçbir çabaya gerek kalmadan ürüne dönüştüğü bereketli topraklarda yaşıyoruz. Üzerinde bulunduğumuz topraklar, bölgemizin en değerli tarımsal alanlarını oluşturuyor. Filyos Vadisi aynı zamanda benzersiz ekosistemiyle sayısız canlıya yaşam alanı sunuyor. Kurdu, kuşu, karıncası, otu, böceği, ağacı, toprağı, havası, suyu ile bir bütünlüğün adı olan ekosistem, ne yazık ki acımasızca tahrip ediliyor” dedi.