Tarım işçilerini taşıyan minibüs devrildi: 16 yaralı

Son günlerinde ülkenin birçok bölgesinde tarım işçileri yollarda can verirken, bu kez de Aksaray'da facianın eşiğinden dönüldü. Aksaray’da tarım işçilerini taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu, aralarında çocukların da bulunduğu 2’si ağır 16 kişi yaralandı.

DHA'nın haberine göre olay, bugün saat 08.30 sıralarında Aksaray’ın Eskil İlçesi yakınlarında meydana geldi.Mehmet Can yönetimindeki 63 ZF 651 plakalı minibüsü ile viraja hızlı girmesi sonucu direksiyon kontrolünü yitirince, minibüs yoldan çıkarak devrildi.

Kazada sürücü Mehmet Can ile birlikte tarım işçisi olduğu belirtilen iki ayrı aile fertlerinin bulunduğu minibüsteki Mehmet (70), Amber (45), Bahri (36), Necla (34), Zahide (30), Adalet (25), Abdülsamet (11), Abdülhakim (6), Mehmet Selim Can (8), ile Mehmet (43), Selman (26), Ceylan (17), Medine (16), Sinan (14) ve Nurcan Taş (6) yaralandı.

Yaralılar, ihbar üzerine sevk edilen ambulanslarla Aksaray Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Acil serviste müdahale edilen yaralılardan Necla Can ile Selman Taş’ın hayati tehlikelerinin bulunduğu açıklandı. Polis kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

MANİSA'DA 15 TARIM İŞÇİSİ YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ
Bundan iki hafta önce Manisa'nın Gölmarmara İlçesi'nde meydana gelen katliam gibi kaza 13’ü kadın 1’i çocuk, 15 tarım işçisinin yaşamını yitirdiği kaza sonrası yetkililerin bu alanda hiçbir önlem almaması büyük tepki çekmişti. Düzenlenen eylemler ve yapılan çağrılara rağmen Urfa'da meydana gelen kazada tarım işçisi bir aile hayatını kaybetti.

Sendikalar özellikle Isparta’nın Yalvaç ilçesinde geçen yıl meydana gelen, çoğu kadın 17 tarım işçisinin yaşamını yitirdiği katliamın ardından kurulan Meclis komisyonunun hazırladığı raporun sümenaltı edilmesini ağır bir dille eleştirdi.Raporda trafik yönetmeliğinin değiştirilmesi, uzun yolda işçilerin araç kasalarında taşınmasının yasaklanması, işçilerin trene yönlendirilmesi gibi öneriler yer alıyordu.

Tarım işçilerini taşıyan minibüs devrildi: 16 yaralı