Adana'da Karayusuflu Tarım Kredi Kooperatifi'nde çalışan 6 kişinin ve üye 18 şahıs ile bir tarım firmasında çalışan bir kişinin gerçeğe aykırı belge düzenleyerek kredi çektirip 1 milyon lira haksız kazanç elde ettiklerini tespit edildi.

Tarım Kredi Kooperatifi'nde 1 milyonluk vurgun

Adana'da Karayusuflu Tarım Kredi Kooperatifi'nde çalışan 6 kişinin de aralarında bulunduğu 25 kişi hakkında, sahte belge düzenleyerek 1 milyon liralık kredi çekerek haksız kazanç elde ettikleri gerekçesiyle gözaltı karar verildi. Çok sayıda zanlı gözaltına alındı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Mali Büro Amirliği ekiplerine Seyhan ilçesine bağlı Karayusuflu Mahallesi Tarım Kredi Kooperatifi'nde sahte belge düzenleyerek kredi çektirildiği bilgisi geldi.

Polis bu bilgi üzerine savcılıktan aldığı izinle teknik ve fiziki takibe başladı. Yapılan takipte mali büro dedektifleri kooperatifte çalışan 6 kişinin ve üye 18 şahıs ile bir tarım firmasında çalışan bir kişinin gerçeğe aykırı belge düzenleyerek kredi çektirip 1 milyon lira haksız kazanç elde ettiklerini tespit etti.

Polis bu tespitlerin ardından Adana merkezli Mersin ve Düzce’de 25 zanlıyı yakalamak için şafak vakti operasyon başlattı. Yapılan operasyonda "nitelikli dolandırıcılık ve nitelikli zimmet" suçlamasıyla gözaltı kararı verilen çok sayıda zanlı gözaltına alındı.

Zanlılar adli tıp biriminde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

DHA