Tarım Orkam-Sen Muğla Şubesi, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görev yapan meslektaşlarının mobbinge uğramasına ve geçici görev adı altında sürgün edilmesine tepki gösterdi.

Tarım Orkam-Sen’den mühendislerin sürgününe tepki
Fotoğraf: BirGün

BİRGÜN EGE

KESK’e bağlı Tarım Orkam-Sen Muğla Şubesi, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde geçici görevlendirme adı altında gerçekleşen sürgünlere tepki göstererek açıklama yaptı. Muğla Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen açıklamada, iki kişinin sürgün edildiğine dikkat çekildi.

KESK Muğla Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Tarım Orkam-Sen Muğla Şube Başkanı Bahadır Tamer, iki çalışanın idarenin mevzuat dışı taleplerini uygulamamış olmaları sebebiyle farklı ilçelere ikişer aylık geçici görevle sürüldüğünü söyledi.

Tamer, "Mesai arkadaşlarımız Ziraat Mühendisi Ali Şimşek ve Ziraat Mühendisi Alime Yıldırım bu çerçevenin dışına çıkmayı reddettikleri için çalışma alanları değiştirilerek cezalandırılmışlardır. Şimşek ve Yıldırım, destekleme programı dahilince yayımlanan çalışma programı ve etapları kapsamında, çalışmalarını bakanlığın yayımlamış olduğu mevzuata uygun bir şekilde yürütmüş, yapılan değerlendirmeler sonunda desteklemeye uygun olmayan başvurular hakkında vermiş oldukları red kararının, tersini uygulamak yönünde bir dizi baskıya maruz kalmışlardır. Son iki aylık süreçte bu başvuruların neden olumsuz değerlendirildiği yönünde meslektaşlarımız tarafından yapılan tüm mevzuat ve teknik açıklamalara rağmen, idare tarafından her iki meslektaşımız üzerinde dosyaların yeniden değerlendirilmesi yönünde baskı oluşturulmuştur" dedi.

Şimşek’in aynı zamanda Ziraat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi Başkanlığını yürüttüğüne dikkat çeken Tamer, "Baskılara direnen mesai arkadaşımız Ali Şimşek Menteşe İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne, mesai arkadaşımız Alime Yıldırım ise Kavaklıdere İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne ikişer aylık geçici görevlendirilerek cezalandırılmışlardır. Tarım sektörünün ve bu kurumun en temel meslek bileşenlerinden biri olan ziraat mühendisleri tarafından seçilmiş ve uhdesinde, Demokratik Kitle Örgütü temsilciliği görevi olan Şube Başkanı Ali Şimşek üzerinden, temsil ettiği meslek örgütü hiçe sayılarak, tüm meslek camiasına da gözdağı verilmeye çalışılmaktadır. Biz kamu emekçileri olarak hukuka ve yönetmeliğe aykırı olan bu görevlendirmenin derhal geri çekilmesini talep ediyoruz. Meslek onurumuzu çiğnetmeyeceğiz" diye konuştu.