Tarıma OSB ile darbe vuracaklar
Fotoğraf: BirGün

Haber Merkezi

Amasya’nın Taşova ilçesine bağlı Çambükü Köyü’nde devam eden Organize Sanayi Bölgesi (OSB) inşaatına karşı bölge halkının mücadelesi sürüyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın onayıyla yapılması karar verilen OSB’ye karşı yurttaşlar yaşam alanlarının korunması için dün basın açıklaması gerçekleştirdi. Organize Sanayi yapıldığı takdirde tarım ve hayvancılığın yok olacağına dikkat çeken yurttaşlar, “Hayata geçirilmesi planlanan proje için analiz yapılmamış, çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) süreci işletilmemiştir” dedi.

Basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Yer tespiti ile mera vasıflarının değiştirilmesi iptali davalarından yapılan keşif ve verilen raporlar köyümüzün lehinedir. Raporlara ve taleplere rağmen mahkemeler, yürütmeyi durdurma kararı vermediler. Davalarımız sürerken yaklaşık 1 ay önce şafak baskınıyla OSB için ayrılmış alanı ablukaya aldı, bizleri topraklarımıza sokmayıp gözaltına aldılar.”

20 YILDA GÖÇ ARTTI

Taşova’dan son 20 yılda artan göçe değinilen açıklamada, 2000 yılında 57 bin olan nüfusun 2021 yılında 30 bine düştüğünü ifade ederek, “Son 20 yılda sağlık ocaklarımızı, okullarımızı kapattılar; tarım ve hayvancılığımıza darbe vurdular” denildi. Yurttaşlar mücadeleye devam edeceklerini bildirdi.