Aydın Büyükşehir Kuşadası Tariş alanında ihaleye çıkmasına Kuşadası Kent Parlamentosu ve Kuşadası SOL Parti tepki gösterdi. SOL Parti Kuşadası örgütünün 'Aydın Büyükşehir’in Tariş arsası ihalesi Kuşadası’na ihanettir' başlığıyla yayınlanan açıklamada, "Kuşadası Tariş arsasının katledilmesine hayır diyoruz" denildi

'Tariş arsası ihalesi Kuşadası'na ihanettir'

ŞENOL ESKİN / KUŞADASI

Aydın Büyükşehir Belediyesi Nisan 2016’da yaklaşık 25 milyon liraya satın aldığı Kuşadası Tariş arsasında yap-işlet-devret özelleştirme yöntemiyle ihaleye çıkacağını duyurdu. Projede; 22 katlı büyük bir yapı, kafe-restoranlar, otopark ve kent meydanı görülüyor. 14 Ocak 2020’de Aydın’da yapılacağı duyurulan ihale Kuşadası’nda tepkilere neden oldu. Kuşadalılar 1997’den bu yana bu arsanın kamulaştırılarak yeşil alan yapılmasını istiyor.

SOL PARTİ'DEN TEPKİ

Konuyla ilgili olarak Kent Parlamentosu ve SOL Parti Kuşadası örgütü açıklamada bulundu.

Kuşadası SOL Parti tarafından, “Aydın Büyükşehir’in Tariş arsası ihalesi Kuşadası’na ihanettir” başlığı ile yapılan açıklamada, “Aydın Büyükşehir, Aydın merkezinde bulunan tarihi Sulapark’ı ‘kent meydanı’ adı altında beton yığınına dönüştürdüğü gibi, Kuşadası Tariş arsasını da mahvetmeye çalışıyor. Kuşadası Tariş arsasının katledilmesine hayır diyoruz. Bu yağma ve talan politikasına onay vermektir. Kuşadası’nın yararına olmayacağı açık olan bu projeyi Kuşadası’na ihanet projesi olarak açıklıyoruz. Aydın Büyükşehir Belediyesi, bireysel yarar ve zenginlik sağlayan yap-işlet- devret özelleştirme ihalesi kararından derhal vazgeçmelidir” denildi.

BELEDİYEYE ÇAĞRI: TARİŞ ALANI İÇİN ÖZELLEŞTİRMEDEN VAZGEÇİN

Kent Parlamentosu’ndan yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı:

“Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi 11.07.2019’de Yap-İşlet-Devret yöntemiyle aldığı özelleştirme kararıyla; Kuşadası İlçesi, Türkmen Mahallesi 126 ada 21 parsel numarasında 9.796,18 m² yüzölçümlü taşınmaz üzerine Aydın Büyükşehir Belediyesi ticari üniteler (otopark, restoran ve kafe gibi) alışveriş merkezi yapmak istiyor. Bizler Kuşadası’nda yaşayan insanlar “TARİŞ ALANINDA YAPILAŞMASIZ YEŞİL ALAN” istiyoruz. Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Kuşadası Belediyesi sosyal demokrat değerlere uygun karar alsın istiyoruz. Kamu gücüne sahip Aydın Büyükşehir Belediyesi “ben yaptım oldu” dayatmasından, Tariş alanı için özelleştirme uygulamasından vazgeçsin istiyoruz” denildi.

KUŞADALILAR NÖBET TUTMAYA BAŞLADI

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Kuşadası Tariş arsasında ihaleye çıkacağını duyurmasının ardından karara tepki gösteren Kuşadalılar, Kuşadası Tariş arazisi önünde her gün bir saat nöbet tutmaya başladı.

taris-arsasi-ihalesi-kusadasi-na-ihanettir-672983-1.