İşçi Dayanışma Derneği ve Dayanışma Kooperatifi, direnişteki Tariş işçilerine gıda yardımında bulundu.

TARİŞ’te dayanışma zamanı

BİRGÜN / İZMİR

İzmir’de yerleşik TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı fabrikası’nda işten çıkartılan işçilere destekler sürüyor. İşçi Dayanışma Derneği ve Dayanışma Kooperatifi birlikte, direnişteki Tariş işçilerine gıda yardımında bulundu.

Direniş ve dayanışmanın birbirini büyüterek gelişeceğini belirten Dayanışma Kooperatifi yetkilileri, “Gıda dayanışma paketlerimiz Cargill işçilerinden sonra Tariş işçilerinde. Gıda dayanışma paketlerimiz direnen işçilere ulaştırılmaya devam edecek” dediler.

taris-te-dayanisma-zamani-542457-1.

Tariş işçilerinin yanında olduklarını ifade eden Kooperatif yetkilileri, gıda paketlerinin teslimi sırasında yaptıkları konuşmada şunları söylediler:

“Dayanışma paketlerimizi, direnişteki arkadaşlarımızla, yoldaşlarımızla paylaşma duygusuyla geldik buraya. Biz biliyoruz ki, Türkiye işçi sınıfına en büyük mücadele örneğini veren, ona büyük direnişler hediye eden bir Tariş geleneği var memleketimizde. Bu geleneği bugün işten atılan arkadaşlarımız sürdürüyorlar. Elbette onların yanında olacağız ve her konuda üzerimize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz. Onların talebi bizimde talebimizdir. Bir an önce işlerine iade edilmelerini talep ediyor ve bu direnişte bütün arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz.”

İşçi Dayanışma Derneği ve Dayanışma Kooperatifi birlikte, daha önce de Cargill işçilerine gıda yardımında bulunmuştu.