Tarkan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki (İBB) imar dosyasının 6'ncı kez Meclis'e geldiği iddiaları hükümet yanlısı Sabah'ın yazarları Hıncal Uluç ve Mevlüt Tezel'i birbirine düşürdü.

Tarkan’ın imar dosyası Sabah yazarlarını birbirine düşürdü

AKP'ye yakınlığıyla ve hedef gösteren haberleriyle bilinen Sabah gazetesinin yazarları Mevlüt Tezel ve Hıncal Uluç, Tarkan'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki (İBB) imar dosyası ile ilgili birbirine düştü.

Tarkan, çıkan iddialarla ilgili dün yaptığı açıklamada kimseden bir rant beklentisi ya da ayrıcalık isteğini olmadığını söyleyerek “Konuyla ilgili 13 yılı aşkın süredir ben de her vatandaş gibi hukuksal haklarımı kullanarak başvurularımı yapmış ve mağduriyetimin giderilmesi için bu doğrultuda ilerlemişimdir” demişti.

Sabah yazarı Mevlüt Tezel, Tarkan’la ilgili “Arsa simsarı” değerlendirmesi yaparken, gazetenin diğer yazarı Hıncal Uluç’tan Tarkan’a destek geldi.

Uluç, "Tarkan’ın suçu parasını Avrupa Bankalarına kaçırmaması, ülkesine yatırım yapması ve pek çok insana iş imkanı yaratacak işler kurması mı” diye yazdı.

“ARSA SİMSARI TARKAN”

Tezel dün yayımlanan "Arsa Simsarı Tarkan" başlıklı yazısında şunları söyledi:

“Tarkan'ın imar değişikliği konusunda yerel seçimlerde yakınlaştığı Ekrem İmamoğlu'na güvendiği yönünde yorumlar yapıldı. İmar başvurusunun tam oylama aşamasında geri çekilmesinin bir nedeni olmalı. Belki de topluma sempatik gelecek bir proje sunulup imar alınmaya çalışılacak. Bu olay gündeme geldikten sonra o araziye binalar dikilirse Tarkan'a kıyak yapıldığına dair söylentiler çıkar hem kendisi, hem de İmamoğlu zor duruma düşer”


“SUÇU ÜLKESİNE YATIRIM YAPMASI MI ?”

Tarkan'a destek veren aynı gazetenin yazarı Hıncal Uluç ise bugün yayımlanan "Sanat ve sanatçı üzerinden siyaset yapmak..." başlıklı yazısında Tezel'e yanıt verdi.

Uluç, şunları kaydetti:

"Mevlüt bu ülkede az olan "Life Style/ Yaşam" yazarı olma yerine, yüzlerce siyasal yazardan biri olmayı hedefledi sanki, son zamanlarda..

Siyasetten uzak olması gereken Günaydın ekinde siyaset yazmaya başladı. Doğrudan da değil.. Sanatçı üzerinden.

Sanat dünyasında adı yıllardır MegaStar olan, her yaz Açık Hava Tiyatrosu'nu arka arkaya on gece dolduran tek sanatçı Tarkan'la ilgili yarım yamalak bir gazete haberini basamak yapmış.
"Arsa simsarı Tarkan" diye bir başlık atmış. İşin içine Ekrem İmamoğlu'nu karıştırıp durup dururken siyaset yapmış.

"Üzgünüm muhalifler. Tarkan da kupon arazi peşinde koşan bir arsa simsarı çıktı" diyor. "Üzgünüm muhalifler" yazının şifresi..
Tarkan'ın yıllardır bilinen, doğa, hayvan, insan sevgisinin göz boyama olduğunu ileri sürüyor..

Tarkan, sanatı ve sempatisi ile yarattığı gücü, ülke sorunları için kullanmaya, ama reklamını yapmadan kullanmaya başladı.
Sanat dışındaki yaşamı, özel hayatını hiç sergilemedi. Kazandığı paraları gece alemlerinde yemedi. Avrupa Bankalarına kaçırmadı. Ülkesinde yatırım yaptı.
Pek çok insana iş imkanı yaratacak işler kurmak istedi..
Suçu bu mu Mevlüt?.
Yoksa..
Ötesini istersen, bana uğra.. Bir öğlen birlikte yemek yiyelim. Birlikte tartışalım, Sevgili Kardeşim!."

***

NE OLMUŞTU?

İBB Meclisi'nin ocak ayı toplantılarında görüştüğü imar dosyaları arasında, şarkıcı Tarkan'ın dosyası da yer aldı. İBB'den daha önce 5 kez istediği imar iznini alamayan Tarkan, şansını altıncı kez denemişti. Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullanmıştı: "“Öyle bir plan tadilatı talebi geçmişte olmuş, şimdi de var diye basından sabah okudum. Ama bir bilgim yok.

Varsa her vatandaş gibi talebi değerlendirilir, bakılır. Dediğim gibi hiç kimsenin ayrıcalığı olmaksızın hukuksal zeminde şehir düzeni içinde kime ne hukuken verilebiliyorsa aynı değerde aynı kararda insanlara bakış açımız vardır. Ama ben de basından okudum."

Konuyla ilgili sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklama yapan Tarkan şunları söylemişti:

"Son günlerde gerek yazılı basında gerek sosyal medyada hakkımda yapılan haksız ithamlar beni son derece üzmüştür. Söz konusu arsa ile ilgili kimseden bir rant beklentim ya da ayrıcalık istemim olmamıştır, olmaz da.

Konuyla ilgili 13 yılı aşkın süredir ben de her vatandaş gibi hukuksal haklarımı kullanarak başvurularımı yapmış ve mağduriyetimin giderilmesi için bu doğrultuda ilerlemişimdir.

Benimle ilgili olumsuz bir algı yaratmaya çalışan kaynakların daha duyarlı olmalarını ve aslı olmayan bilgilerle kamuoyunu etkilemeye çalışmamalarını rica ediyorum.

Konuyla ilgili detaylı teknik bilgi ve hukuki açıklama hukuk danışmanlarım tarafından kamuoyu ile ayrıca paylaşılacaktır."

cukurda-defineci-avi-540867-1.