Geçtiğimiz günlerde Takvim gazetesinin 22 Haziran Cuma günü baskısında

ALİ CEMAL KARABUDAK
Geçtiğimiz günlerde Takvim gazetesinin 22 Haziran Cuma günü baskısında "4 bombacı aranıyor" başlıklı haberde hedef gösterildiğini söyleyen Hülya Tarman can güvenliğinin tehlikede olduğunu belirtti. Hülya Tarman'a kadınlardan da destek geldi.

İstanbul'da Mor Çatı Kadın Sığınma Evi'nde bir basın açıklaması yapan Hülya Tarman "Haberi yazan kişinin sözüm ona olayı kınadığı yazısında beni Alman vatandaşı yapıp bir de Almanya'da olduğumu yazmıştır. Bu iddiaların gerçekle ilgisi yok. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Seyahat özgürlüğü hakkımı hem Türkiye'de hemde Avrupa'da kullanıyorum. Buna engel olacak hiçbir yasal sorununun ve kısıtlamam şu ana kadar olmamıştır." Takvim gazetesindeki yazıya tepki gösterdi.

Mor Çatı Kadın Sığınma Evi'inden de konuyla ilgili bir destek açıklaması geldi. Yapılan açıklamada Takvim gazetesi tarafından Hülya Tarman'ın hedef gösterilmesini ve can güvenliğinin tehlike altında bırakılmasını kınadıklarını belirttiler. Kadın Sığınma Evi yetkilileri Hülya Tarman ile ilgili endişe duyduklarını ifade ederek olayın takipçisi olacaklarını söylediler.