İstanbul'un Fatih ilçesinde tartıştığı Poyraz Gelener isimli genci silahla vurarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan polis memuru Kadir Arıkan’ın yargılandığı davada, mahkeme haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulayarak 10 yıl 10 ay hapis cezası verdi.

Kaynak: ANKA
Tartışığı genci silahla öldüren polise 'haksız tahrik' ve 'iyi hal' indirimi
Fotoğraf: ANKA

İstanbul'un Fatih ilçesinde tartıştığı Poyraz Gelenler isimli genci silahla vurarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan polis memuru Kadir Arıkan’ın “haksız tahrik altında kasten adam öldürme” suçlamasıyla yargılandığı davada karar çıktı. 

İstanbul Fatih’te 6 Aralık 2022’de tartıştığı Poyraz Gelenler’i silahla yaralayarak ölümüne neden olan polis memuru Kadir Arıkan’ın yargılandığı davanın ilk duruşması dün İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanık Kadir Arıkan, Poyraz Gelenler’in ağabeyi müşteki Seyfullah Gelener ve taraf avukatları katıldı.

ADLİ TIP RAPORU DURUŞMADA OKUNDU

Adli Tıp Kurumu'ndan gelen rapor da duruşmada okundu. Mahkeme heyeti, maktulün vücuduna isabet eden iki merminin de tek başına ölümcül olduğunu ve maktulün iç kanama nedeniyle yaşamını yitirdiğini belirtti.

Poyraz Gelener’in ailesinin avukatı Şeref Akçay, tanıkların tehdit ve şiddete maruz bırakıldıklarını, bu nedenle de karakolda ve savcılıkta alınan ifadelerin değişiklik gösterebileceğini söyledi. Akçay, “Sanık da olayı doğru anlatmamaktadır. Buradaki olay kasten öldürmedir ve cezasında bir indirim yapılmamalıdır” dedi. Akçay, sanığın “kasten adam öldürme” suçundan indirimsiz bir şekilde ceza almasını talep etti.

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı, maktule isabet eden iki merminin de ölümcül olduğu, sanığın hedef gözeterek ateş ettiği, 7 adet boş kovan bulunduğunu belirtti. Savcı, ancak sanığın olay anında haksız tahrik koşullarına göre hareket ettiğini belirterek “haksız tahrik altında kasten adam öldürme” suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık hakkında haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulayarak “haksız tahrik altında kasten adam öldürme” suçundan 10 yıl 10 ay hapis cezası verdi.