Son dönemde sıkça israf ve yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelen Kızılay, yarın yapacağını açıkladığı genel kurul toplantısını süresiz şekilde erteledi. Yapılan açıklamada, ertelemeye son zamanlarda yaşanan afetler gerekçe gösterildi.

Tartışmaların odağındaki Kızılay, genel kurulunu süresiz erteledi

HABER MERKEZİ

Tartışmaların odağındaki Kızılay’dan “Türkiye Kızılay Derneği Olağanüstü Genel Kurul Erteleme İlanı” başlığıyla bir açıklama yaptı. Kızılay’ın açıklamasında yarın ve 2 Eylül tarihinde yapılacağı açıklanan genel kurul toplantısının süresiz olarak ertelendiği ifade edildi.

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“26 Ağustos 2021 ve 02 Eylül 2021 tarihlerinde saat: 14.00’da yapılması planlanan Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı, ülkemizde ardarda yaşanan afetler nedeniyle çalışmaların sekteye uğramaması için süresiz olarak ertelenmiştir. En son Olağan Genel Merkez Genel Kurul delegelerine ve ilgili makamlara duyurulur.”

HUZUR HAKKI ALDIKLARI ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan, Kızılay Başkanı Kerem Kınık ve 6 Kızılay yöneticisine son 2 yılda “huzur hakkı” adı altında 2.5 milyon lira ödendiği ortaya çıktı. CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, “huzur hakkı” belgelerini açıkladı.

Sözcü’ye konuşan CHP’li Bingöl, Kınık ve 6 yöneticinin her ay 9 şirketten “huzur hakkı” adıyla 3'er asgari ücret aldıklarına dikkat çekerek “Geçen yıl bu şirketlerden 1 milyon 717 bin 662 TL, bu yılın ilk 6 ayında da 844 bin 633 TL huzur hakkı verildi” dedi.

ÜÇ DÖNEM KURALI İDDİASI

Ayrıca, Kızılay’da genel başkanlık için üç dönem kuralı bulunuyor. Kızılay Başkanı Kerem Kınık da Kızılay başkanlığı koltuğunda üçüncü dönemini seneye tamamlayacak ve Kızılay tüzüğüne göre de bir daha aday olamayacak.

Kulis bilgilerine göre ise Kızılay Başkanı Kınık, üç dönem başkanlık kuralını kaldırmak istiyor ve uzun süredir de bunun için çalışma yürütüyor.