Mersin’de 2014 yılında AKP’den belediye başkan adayı olan hakim Memet Sinan Cebe’nin geçen hafta Şişli’de tartıştığı bir iş yeri sahibini “Cumhurbaşkanı’na hakaret” ettiğini öne sürerek gözaltına aldırdığı ortaya çıktı.

Tartıştığı iş yeri sahibini gözaltına aldıran eski AKP adayı hakim: ‘Cumhurbaşkanına küfür etti’

AKP’de siyaset yürütürken İstanbul’da Ticaret Mahkemesi’nde hakim olan Memet Sinan Cebe kitap almak için girdiği mekanda tartıştığı iş yeri sahibini gözaltına aldırdığı ortaya çıktı.

Halk TV’den Seyhan Avşar’ın haberine göre, 2014 yılında AKP Mersin Akdeniz Belediye Başkan adayı olan hakim Cebe, kitap almak için Şişli’de bulunan Vedat Hukuk Yayınları’na gitti. İddiaya göre 2 kitap beğendi. Kitaplardan birinin fiyatı 25 TL diğerinin üzerinde ise fiyat etiketi bulunmuyordu.

Etiketsiz kitabın fiyatını öğrenince almak istemeyen Cebe, 25 TL olan kitabın ise rafta unutulduğu ve fiyatının güncellenmediğini öğrendi.

KİTABI ÇALIŞANA FIRLATTI

Bunun üzerine Cebe, kasadaki iş yeri sahibine, “Hakim savcı indiriminiz yok mu?” diye sordu. İş yeri sahibi ise indirimleri olmadığını belirtti.

Cebe kitabın üzerinde 25 TL yazdığını belirtince çalışan, “25 TL’ye ne kaldı ki?” diyerek yanıt verdi. Cebe, ardından kitabı kasadaki çalışana fırlattı. Öfkelenen çalışanın masanın altında bulunan sopayı çıkarttığı ancak kullanmadığı, hakaret ve küfür ettiği ifade edildi.

TUTUKLATMAK İSTEDİ

Olayın ardından meslektaşlarını ve nöbetçi savcıyı arayan Cebe’nin, saldırıya uğradığını söylemesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri iş yeri sahibini gözaltına aldı.

Hakim Cebe, iş yeri sahibinin olay sırasında AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a da sinkaflı küfürler ettiğini öne sürerek şikayetçi oldu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Erdoğan’a küfür ve hakaret etmediğini ifade eden iş yeri sahibi, buna rağmen saatlerce gözaltında tutuldu. Hatta iddiaya göre hakim Cebe meslektaşları üzerinde iş yeri sahibinin tutuklanması için baskı kurdu. Ancak meslektaşları bunun doğru bir adım olmayacağını ve kendisine sıkıntı yaratabileceğini belirtti. Konuya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.