CHP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Alper Taş, seçim çalışmaları kapsamında önceki akşam Cihangir Mahallesi’nde seçim gönüllüleriyle bir araya geldi. Seçim çalışmasında gönüllü olmak isteyen Cihangirlilerin salona sığmadığı görülürken burada bir konuşma yapan Taş, “Beyoğlu AKP’nin politikalarıyla birlikte bütün renkliliğini, zenginliğini aydınlığını kaybetti. Renkler soldu. Biz Beyoğlu’nu bir gök kuşağı gibi yeniden kurmak için yola çıktık. […]

Taş, AKP’den sonraki  Beyoğlu’nu anlattı

CHP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Alper Taş, seçim çalışmaları kapsamında önceki akşam Cihangir Mahallesi’nde seçim gönüllüleriyle bir araya geldi.

Seçim çalışmasında gönüllü olmak isteyen Cihangirlilerin salona sığmadığı görülürken burada bir konuşma yapan Taş, “Beyoğlu AKP’nin politikalarıyla birlikte bütün renkliliğini, zenginliğini aydınlığını kaybetti. Renkler soldu. Biz Beyoğlu’nu bir gök kuşağı gibi yeniden kurmak için yola çıktık. Beyoğlu yaşam olacak, mutluluk olacak, eğlence olacak, müzik olacak, barış olacak, kardeşlik olacak, eşitlik ve özgürlük olacak” dedi.

Taş, seçilmeleri halinde Beyoğlu’nda yaşanacak değişimi şu sözlerle açıkladı: Beyoğlu bizlerle birlikte bir dayanışma, aydınlanma kenti olacak. Beyoğlu doğayla barışık, kent kimliğinin ve kültürel mirasın korunduğu, cinsiyet eşitliğine dayalı, engelsiz, emeklilerin ve yaşlıların huzur içinde yaşadığı, hayvan haklarının korunup saygı gösterildiği, çocukların güvende, gençlerin özgür olacağı bir kent olacak. Beyoğlu sadece İstiklal Caddesi ile değil, bütün mahalleleriyle kültür ve sanat kent olacak. Beyoğlu 45 mahallesinde kurulan mahalle meclisleriyle yönetilen bir kent olacak. Beyoğlu halkı belediyenin bütçesini kendisi hazırlayacak. Beyoğlu yaşam olacak, mutluluk olacak, eğlence olacak, müzik olacak, barış olacak, kardeşlik olacak, eşitlik olacak, özgürlük olacak.

***

‘Bütün anketlerde önde gidiyoruz’

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray ile birlikte Altındağ Aydınlıkevler mahallesini seçim çalışmaları kapsamında ziyaret etti. Bütün anketlerde önde olduklarını belirten Yavaş, “Kiminde 4 puan, kiminde 6 puan, kiminde de 10 puan öndeyiz. Daha geri çıktığımız hiçbir anket olmadı” ifadelerini kullandı.

2014 yılında bazı Sayıştay kararlarına bakıldığında, ‘Ankara Belediyesi’nin borcu tespit edilemiyor’ ifadelerinin yer aldığını belirten Yavaş, “Böyle bir şey olamaz. Biz bundan sonra onaylanan bütçeye sadık kalacağız; ödediğiniz her makbuzun arkasında, hangi harcamanın nereye yapılacağını göreceksiniz” dedi.

***

Ulaşım sorununa çözüm vaadi

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer CNN Türk’te Buket Aydın’ın programına katıldı. İzmir’deki ulaşım sorununu parametrik tasarım yöntemiyle çözüme ulaştıracağını ifade eden Soyer, “Oradan geçen araç sayısı, geçtiği an, yoğunluklar, nereden nereye gittiği, bütün bunları artık veri olarak tespit edebiliyorsunuz. Ondan sonra da ona uyumlu, ona uygun çözüm ortaya koyabiliyorsunuz. Dolayısıyla son derece reel veriler üzerinden çözüm üretebiliyorsunuz” dedi.

***

CHP iddialı: Ankara’yı 4 puan farkla alacağız

CHP Çankaya Belediye Başkanlığı’na tekrar aday gösterilen Alper Taşdelen, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş’ın seçimi kazanacağına inandığını söyledi. İnternet medya temsilcileriyle bir araya gelen Taşdelen, “Ben Ankara’yı en az 4 puan farkla alacağımıza inanıyorum, altını çizeyim; en az 4 puan farkla” dedi. Normalde CHP’ye oy vermeyen AKP ve MHP seçmenlerinden de oy alacağını öngören Taşdelen, “Yaptığımız hizmetlerle çok sayıda seçmeni kazandığımızı görüyorum, 2014 seçimlerinde yüzde 64 oy alarak Çankaya’da kırdığımız rekoru tekrar kıracağız” diye konuştu.