AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitinginde halkın taşlanmasını değerlendirirken "O taş İmamoğlu'na değil AK Parti'ye atılmış bir taştır. Bizim mitingimiz yerine Erzurum konuşuldu" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi
Taş İmamoğlu'na, mağduriyet yine AKP'ye

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum'daki mitingine yönelik taşlı saldırı da AKP'yi mağdur etti. 

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İmamoğlu'nun Erzurum mitingi sırasında taşlı saldırıya uğramasına yönelik değerlendirmesinde "O taş İmamoğlu'na değil AK Parti'ye atılmış bir taştır." dedi. 

CNN Türk'te gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Kurtulmuş şöyle konuştu: "Dün Türkiye siyasi tarihinin en muhteşem mitingi vardı. İstanbul Atatürk Havalimanı'nda büyük bir coşku vardı. Böylesi bir günde Erzurum'da yaşananların konuşulması, baktığımızda o taş İmamoğlu'na değil AK Parti'ye atılmış bir taştır. Sürekli şiddetin karşısında olmuş, siyasette halkın oyunun her şey olduğunu söyleyen bir partiyiz. Bize en aykırı sözleri söyleyenlerle de mücadele ederiz ama bunun yolu ne küfürdür ne taştır. Birilerinin buradan algı oluşturup, AK Partiyi sorumlu tutmak akıl dışıdır. Bunu yapanlar, çok yönlü bir soruşturmayla mahkeme karşısına çıkarılır. Emniyetin üzerine düşen de bunlara izin vermemek."