Kuşadası’nın Yaylaköy Mahallesi Hürtay tarafından yapılacak olan ''Kalker Ocağı Kırma Eleme ve Harfiyat Geri Kazanım Tesisi Projesi'' ile Aydın 2. İdare Mahkemesi’nin ÇED Gerekli Değildir kararının iptalini onadı.

Taş ocağının genişlemesine Danıştay da geçit vermedi

SERAP DALKILIÇ

Kuşadası Yaylaköy'de Tüllüoğlu Dağı bölgesindeki Hürtay tarafından taş ocağının genişletme talebi için verilen “ÇED Gerekli Değildir” kararı iptal edildi.

Aydın 2. İdari Mahkemesi, Kirazlı Köyü Sulama Kooperatifi, Kirazlı Köyü Ekolojik Yaşam Derneği, Eko Sistem Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) ile köylüler Nihat Fırat ve Hüseyin Özdemir tarafından açılan davayı sonuçlandırarak işletmenin talebinin reddine karar verdi.

Şirket mahkemenin kararının iptali için Danıştay’a itirazda bulundu. Danıştay 6. Daire tarafından, hukuk ve usule uygun olup, bozulmasını gerektirecek bir sebep bulunmadığından, temyiz isteminin reddi ile anılan kararın onanmasına karar verdi.

Kararın son derece sevindirici olduğunu belirten davacılar, doğa ve çevre katliamına yaşam alanlarının ve tarım arazilerinin yok edilmesine izin vermeyeceklerini, aynı kararlılıkla mücadeleye devam edeceklerini belirttiler.