İşbilmez yöneticiler ve denetimsizlik nedeniyle işçilerin birer birer Covid-19’a yakalandığı PTT’de çare taşeronda aranıyor. PTT pilot illerde belirli sürelerle taşeron işçi çalıştıracak. Çalışanlar ise duruma tepki göstererek kadroların artırılması gerektiğini belirtiyor.

Taşeronu değil kadroları artırın

Rıfat KIRCI

Varlık Fonu’na devredildikten sonra asli görevleri dışında başka sektörlerde de yer alan ve Sayıştay’ın denetleyemediği PTT zarar ettiği gerekçesiyle bazı illerde taşeron işçi çalıştıracak. Elimize ulaşan belgelere göre PTT, kargoların zamanında yetiştirilememesinden doğan zararlar ve kadro yetersizliği nedeniyle taşeronla 6 ay ya da 1 yıl süreyle anlaşacak.

Anlaşılan firma ulaşım araçlarını ve yakıt giderlerini kendisi üstlenecek olsa da PTT gerektiğinde kendi araçlarını da taşerona verebilecek ve yakıt masraflarını karşılayacak. PTT çalışanları ise duruma tepkili. Kadroların 20 yıldır artırılmadığına, çözümün taşeronda değil kadroların artırılmasında olduğunu belirtiyor.

Haber-Sen’den gazetemize konuşan bir isim “Salgında binlerce çalışan Covid-19’a yakalandı. Kadrolar zaten yetersizdi. Bir de salgın olunca sayı azaldı. İşler elbette aksıyor. Kargolar yetiştirilemiyor. Gıda kargoları zamanında teslim edilmediği zaman ürün bozulabiliyor. Buna göre kargonun 10 katı kadar bir miktar ürünü bozulan müşteriye ödenmek zorunda. Bu personelin ücretinden kesilerek karşılanıyor. Şimdi de taşeron diyorlar. Kadroların artırılması gerekli. PTT köklü bir kurum ancak içini boşalttılar. Yönetemiyorlar” dedi.