İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde taşerona karşı direniş sürüyor. İşçiler dün yine eylemdeydi. İhaleyi kazanan taşeron firmaya seslenen işçiler, “Boşuna gelme, taşeronu kapıdan içeri sokmayacağız” dedi

‘Taşeronu kapıdan içeri sokmayız!’

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan bin 170 park ve bahçe işçisi, taşerona karşı direnmeye devam ediyor. Taşeron Derman Temizlik firmasının hizmet alım ihalesini kazanmasının ardından taşerona geçirilme tehlikesiyle karşı karşıya kalan İZENERJİ işçileri, dün bir kez daha eylemdeydi. İşçiler, hizmet alım ihalesine dair itiraz sürecinin sonuçlanmasına günler kala gerçekleştirdikleri yürüyüşün ardından oturma eylemi yaptı, emek zinciri oluşturarak taşerona geçit vermeyeceklerini duyurdu.
Belediyenin önüne yürüyen 2 bini aşkın işçi, “Zafer direnen emekçinin olacak”, “Taşerona geçit vermeyeceğiz”, “Susma haykır, taşerona hayır”, “Direne direne kazanacağız” sloganları attı. Genel-İş üyesi işçilere DİSK’e bağlı sendikaların yanı sıra, KESK ve demokratik kitle örgütleri de destek verdi.
Eylemde işçilere seslenen DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “Eğer birlik olmazsak bu taşeron cehenneminden kurtulamayız. Herkesi bu mücadeleye ortak olmaya çağırıyorum” dedi.


“KARBEL’DE NASIL KAZANDIYSAK...”
Sarı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz ekmeğimize, aşımıza göz koyanlara buradan yanıt veriyoruz. Dün nasıl Karabağlar Belediyesi’nde taşerona geçit vermediysek, burada da aynı kararlılığı göstereceğiz ve taşeronu bu kapıdan içeri sokmayacağız. Kendi ülkemizde kiralık işçi olmak istemiyoruz. Sağır kulaklar duysun, talebimiz kadrodur.”

‘KİK KARARINI BEKLİYORUZ’
Sarı’nın ardından söz alan Genel-İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Taner Şanlı da “Hükümet çıkardığı yasalarla taşeronu yasal güvenceye kavuşturan adımlar atıyor. İZNERJİ işçileri olarak aylardır İzmir’de taşerona karşı mücadelemizi eylem ve etkinliklerle sürdürüyoruz. İtiraz süreci devam eden ihalede Kamu İhale Kurumu’ndan gelecek karar geleceğimizi ve mücadelemizin yönünü bizim açımızdan belirleyecek” dedi.

‘TAŞERON AKLINI BAŞINA ALSIN’
Taşeron firmaya da seslenen Şanlı, “Hiçbirimiz kesinlikle taşeron firmada çalışmayacağız. Taşeron firma bunu bilmeli ve yol yakınken aklını başına almalıdır. Hiçbir şey olmamış gibi haklarımızın elimizden alınmasına göz yummayacağız. Güvenceli bir iş için, ekmeğimiz için, çocuklarımızın geleceği için, örgütlenme özgürlüğümüz için direneceğiz” diye konuştu.

İŞÇİLER BELEDİYEYİ KUŞATTI
İşçiler, yapılan açıklamanın ardından belediye binasını dört yandan kuşatarak emek zinciri oluşturdu. Belediyenin giriş kapısı önünde yaklaşık yarım saat oturma eylemi yapan işçiler, eylemi alkış ve ıslıklarla sonlandırdı.