Taşgetiren: İslamcıların olmadığı AKP olmaz, herkes konum alsın

Cem Küçük’ün tetiklediği tasfiye tartışmasına Star yazarı Ahmet Taşgetiren de katıldı. İslamcıların tasfiye edildiği bir AKP’nin olamayacağını söyleyen Taşgetiren, bu operasyona karşı herkesi konumunu belirlemeye çağırdı.

Cem Küçük’ün politika değişikliği ve tasfiye diyerek gündeme getirdiği, iktidar cephesindeki yazarların farklı pencerelerden karşı çıkışlarla körüklediği AKP içi çatışmada “fabrika ayarlarına dönüş” savunusu yapan Erenköy Cemaati’nin sözcüsü ve Star yazarı Ahmet Taşgetiren dilini sertleştirdiği bir yazı kaleme aldı.

“İslamcılar tasfiye edilecekse önce Erdoğan edilmeli!”

AKP’nin kurucu kadrosunun İslamcı olduğunu, Milli Görüş gömleklerini çıkardıktan ve Kuran’ı referans almayacaklarını söyledikten sonra da İslamcı kimliklerini koruduklarını söyleyen Taşgetiren, tartışmanın “İslamcılık” kısmına geniş bir tanımlama koyarak girişti:

İslamcılık, İslam’ı bir hayat çerçevesi olarak görmek ve İslam dünyasının açık-örtülü sömürge statüsünden çıkmasını ve kendi medeniyet iklimini kurabilmesini savunmak demekse, ben bu kadronun İslamcılıktan asla vazgeçtiğini düşünmedim. Asla bize takıyye yaptıklarına inanmadım.

Yola çıkarken Amerika ile “iyi!” ilişkiler kurduklarında hatta “BOP’a eşbaşkan” olduklarında da bu kanaatim değişmedi. Avrupa ile Refah’tan farklı ilişkiler kurup, Türkiye tarihinde hiçbir “Batıcı” yönetimin yapmadığı kadar ve harıl harıl AB müktesebatını Türkiye’ye taşıdıklarında da onlarla kendim arasında bir “İslamcılık” farkı görmedim.

Sırtını “Reis”e dayadığı izlenimi veren bir grubun “İslamcılara karşı savaş” tamtamları çaldığını ve AKP’den buna henüz yanıt gelmediğini gördüğü için bu tartışmaya girdiğini aktaran Taşgetiren “İstenen İslamcıların Ak Parti’yi terk etmesi midir?” diye sordu ve eğer böyleyse ilk olarak Tayyip Erdoğan’ın tasfiye edilmesi gerektiğini ifade etti.

“Herkes konum belirlesin” çağrısı

“Nereden geldikleri ve şimdi ne oldukları bilinmeyen bir grubun paçalara saldırması yetti artık. Her gün duvardibi yaratıklarının ortalığa çamur taşımaları yetti” diye isyan eden Taşgetiren, İslamcı olmayan bir AKP’nin omurgasının yıkılacağını, Anadolu’yu kaybedeceğini dile getirdi.

Taşgetiren yazısını şöyle noktaladı:

Ne yani, Ak Parti, adını burada anmak istemediğim üç-beş medyatörün lütfu ile mi hayat buldu?

Bu bir operasyon, hem Tayyip Erdoğan’a hem Ak Parti misyonuna.

En güçlü adamın üzerine yapışarak, tüm alanı yeniden tanzime yönelik bir operasyon.

Tayyip Erdoğan dertleşmek gerektiğinde kiminle dertleşiyor zannediyorsunuz?

Milli İrade Platformu diye nitelenen ve 15 Temmuz gecesinde vatan savunmasına soyunan insanların mayası ile Mavi Marmara gönüllülerine “Manyaklar” diyen rezillerin mayası aynı mı?

“İslamcılar”la arasına mesafe koyduğunuzda Tayyip Erdoğan artık Akif şiiri, Necip Fazıl şiiri, Sezai Karakoç şiiri okuyabilir mi?

Birileri Ak Parti’nin varoluş misyonunu dinamitlemeye çalışıyor, benim okumam bu. Herkes ona göre konum belirlesin.