Taşocağı için 150 ağacı katlettiler!

Haber Merkezi

Bolu Kıbrısçık Yolu üzerindeki ormanlık alanda taşocağı için ağaçlar katlediliyor. Ayman Yaylası’na 500 metre mesafede bulunan bölgede dün 150 ağaç kesildi. Köylüler, ağaçları korumak için direnişe başladı, ağaç kesimini durdurdu. Bu alanda bin 500 civarında ağacın kesileceği ve iki günde bir dinamit patlatılacağı iddia ediliyor.

Ayman Yaylası köylüleri, taşocağına karşı sonuna kadar mücadele edeceklerini, tüm doğaseverlerden destek beklediklerini duyurdu.

Köylüler, yaptıkları yazılı açıklamada şöyle dedi:

“Yeraltında çıkarılacak bir avuç maden için, taşocağı için yerin üstündeki ormana, canlılara, çiçeklere, ekosisteme kıyıyorlar. Daha yargı süreçleri tamamlanmadan asırlık çam ağaçlarını kesiyorlar. Ayman Yaylası halkı olarak bu kanunsuzluklara karşı direniyoruz. Bu mücadele tüm Bolu halkının ve Bolu’nun tüm yaylalarının mücadelesidir. Bugün burada ağaç kesenlere engel olmazsak yarın dağlarda orman bırakmazlar. Biz 500 yıldır bu dağlarda hayvancılık yapan, bu ormanın gerçek sahipleriyiz. Biz dağdan bir tek odun dalı getirip yakmaya kıyamazken 150 ağacımızı kestiler bile. Bin 500 ağaç kesmek istiyorlar taşocağı için! Ağaçlarımız, ormanımız katledilmesin, taş ocağı istemiyoruz!”