Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkmasıyla birlikte yurttaşlar yollara çıktı. Trafik durma noktasına gelirken kaza haberleri de art arda geldi. 21 kişi hayatını kaybetti.

Tatil geldi, kazalar arttı
Fotoğraf: DHA

Haber Merkezi

Bayram nedeniyle 9 günlük tatili değerlendirmek isteyen yurttaşlar şehir dışına çıkmak için yollara düştü. Fakat trafikteki yoğunlukla birlikte acı haberler de peş peşe gelmeye başladı. Pek çok kentte kazalar meydana gelirken tatilin ikinci gününde can kaybı 21’e ulaştı. Kazalardan onlarca yurttaş ise yaralı olarak kurtuldu.

Bartın’da seyir halindeyken su kanalına uçan otomobildeki 55 yaşındaki Mehmet Yıldız, 53 yaşındaki eşi ile 26 yaşındaki oğlu Hakan Yıldız hayatını kaybetti, 23 yaşındaki kızı Melike Yıldız ise ağır yaralandı. Yıldız ailesinin İstanbul’dan Kurban Bayramı tatili için yola çıktıkları, köylerine 3 kilometre kala kaza yaptıkları belirlendi. Aksaray’da bayram tatiline giden ailenin otomobili yoldan çıkıp devrildi. Kazada 2 yaşındaki Asel Kesik yaşamını yitirdi, 8 aylık hamile annesi 36 yaşındaki Hüsra Kesik’inde aralarında olduğu 5 yakını yaralandı. Kireçlik mevkiinde hafif ticari aracın çarptığı 33 yaşındaki Gökhan Genç ise hayatını kaybetti. Kayseri-Malatya karayolunda ise Mustafa H. yönetimindeki minibüs ile İ.Ö. yönetimindeki TIR kafa kafaya çarpıştı. Kazada, minibüste bulunan Narin Y., Meryem H. ve Dilek B. hayatını kaybetti, 16 kişi de yaralandı.

ZİNCİRLEME KAZA YAŞANDI

İstanbul’da da trafik kazaları meydana geldi. Kuzey Marmara Otoyolu Kocaeli geçişinde yaşanan kazada 2’si çocuk 5 kişi yaralandı. Bayram tatili dolayısıyla yoğun olan otoyolda uzun araç kuyruğu oluştu. Bursa’nın Kemalpaşa ilçesinde kontrolden çıkarak binanın bahçe duvarına çarpan otomobilin sürücüsü C.A. araçtan yola fırlayarak yaralanırken; Erzurum’un Çat ilçesinde bir araç da şarampole devrildi. Devrilen araçtaki aileden 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. Eskişehir, Ordu, Konya, Edirne gibi birçok kentte de trafik kazaları yaşandı. Yaralılar çevre hastanelere götürülüp tedaviye alınırken birçok yurttaş da yaşamını yitirdi. 

EMNİYET ŞERİDİNE DİKKAT!

İstanbul’da 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda oluşan yoğunluk da devam ediyor. İstanbul dışına gitmek isteyenler bilet bulmakta zorlanırken, otobüs şoförleri de trafik yoğunluğundan şikâyet ediyor. Bir otobüs şoförü, "Buradan Ankara’ya 10-12 saate ancak gidiliyor. Mümkün mertebe dikkat etsinler, uykusuzlarsa yola çıkmasınlar" dedi.