Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde 3 bin 500 metre kareden fazla alana sahip bir tavuk çiftliğinde çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından, 1,5 saat süren müdahale ile söndürüldü. Binlerce civcivin öldüğü çiftlikte, itfaiye eri ağzı ile hava vererek civcivleri hayata döndürmeye çalıştı.

Tavuk çiftliğinde yangın: Binlerce civciv öldü


Kocaeli’nin Kartepe ilçesi İbrikdere Mahallesi’nde Cemil Kara isimli yurttaşa ait 3 bin 500 metrekareden daha fazla alana sahip tavuk çiftliğinde yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın, tüm çiftliği sardı. Yangını görenler durumu hemen 112 Acil Yardım ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Kısa süre sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürmek için çalışma başlattı. Ekipler tarafından yapılan müdahale ile yangın yaklaşık 1,5 saatte kontrol altına alınarak söndürüldü. Çıkan yangında yaralanan ya da dumandan etkilenen olmazken, binlerce civciv telef oldu. Yangının sebebini bilmediklerini söyleyen çiftlik sahibi Cemil Kara, 1 gün önce 56 bin tane civciv aldıklarını söyledi.

tavuk-ciftliginde-yangin-binlerce-civciv-oldu-836407-1.

İHA'nın haberine göre yangını söndüren itfaiye ekipleri, daha sonra içeride bulunan 56 bin civcivi kurtarmak için çiftliğe girdi. Ekipler, çiftlikte bulunan onlarca civcivi varil, leğen ve kovalarla dışarı çıkarttı. Binlerce civcivin ise öldüğü belirlendi. Bir itfaiye eri ise civcivleri hayata döndürebilmek için dakikalarca ağzı ile hava verdi.

Soğutma çalışmalarının tamamlanmasının ardından yangının çıkış sebebinin belirlenmesi için inceleme başlatılacak. Telef olan hayvan sayısının ise yapılacak olan incelemelerin ardından belirleneceği belirtildi.