Gezi davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılması nedeniyle Silivri Cezaevi'nde bulunan Tayfun Kahraman’ın CHP’den milletvekili aday gösterilmemesi soru işaretlerine neden oldu. Kahraman’ın “hukuki sorunlar” nedeniyle aday gösterilmediği öğrenildi. Bununla birlikte Millet İttifakı’nın iktidarında Kahraman kamuda farklı görevlerde değerlendirilebilir.

Tayfun Kahraman neden aday gösterilmedi?

Hüseyin ŞİMŞEK

CHP listelerinden milletvekili adayı olmasına kesin gözüyle bakılan Gezi Direnişi davasında 18 yıl hapis cezası verilen ve Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan şehir plancısı Tayfun Kahraman’ın aday gösterilmemesi şaşkınlık yarattı.

Tayfun Kahraman’ın hüküm giymesi ve cezaevinde bulunması nedeniyle hukuki sorunlar yaşanabileceği, “bir milletvekilliğinin dahi heba edilemeyeceği” kritik bir dönemden geçildiği gibi gerekçelerle aday gösterilmesinden vazgeçildiği bildirildi.

CHP yönetiminde, Kahraman’ın Millet İttifakı’nın olası iktidarında yargı bağımsızlığının sağlanması ile aklanacağı ve ardından kamuda farklı görevlerde değerlendirilmesinin düşünüldüğü öğrenildi.