‘Taylor için adalet’

■ Dış Haberler Servisi

ABD’de ırkçılık ve polis şiddetine karşı eylemler devam ederken mart ayında evine baskın düzenleyen polislerce vurularak öldürülen 26 yaşındaki acil tıp teknisyeni Breonna Taylor için adalet isteniyor.

Kentucky eyaletinin Louisville kentinde uyuşturucu operasyonu kapsamında evi basılan ancak evinde uyuşturucu maddeye rastlanmayan, polisin sekiz kurşunuyla hayatını kaybeden Taylor’ın katili polisler yargılanmıyor. Cinayete karışan üç polisten biri görevden alınırken hiçbiri hakkında yasal işlem dahi başlatılmamış olması tepkilerin ana unsuru olarak öne çıkıyor.


DESTEK EYLEMİ

Önceki gün, Taylor’ın hayatını kaybettiği Louisville’de bir araya gelen yüzlerce kişi, “Taylor için adalet” sloganıyla protesto gösterisi düzenledi. LeBron James de geçtiğimiz günlerde Taylor için adalet arayışına destek vermiş, “Cinayete teşebbüs eden tüm polislerin doğru bir şekilde yargılanması gerekiyor. Kentucky Eyaleti’nin yasını paylaşıyoruz ve adalet istiyoruz” demişti.

Öte yandan, New York, Los Angeles, Denver, Oakland, Seattle ve Portland kentlerinde ırkçılık ve polis şiddeti karşıtı eylemler devam ediyor. Oakland kentinde en son bir mahkeme binası ateşe verilirken Denver’deki eylemde açılan ateş sonucu yaralı olarak hastaneye kaldırılan bir kişinin de hayatını kaybettiği duyuruldu.