Karanlık ilişkilerin izlerini sürdüklerini belirten CHP'li Mehmet Se

Karanlık ilişkilerin izlerini sürdüklerini belirten CHP'li Mehmet Sevigen 'Kendilerine ulaşan çok gizli bilgiler olduğunu en kısa zamanda doğruluk araştırması yaptıktan sonra kamuoyuna açıklayacağını' belirtti.

Sevigen'e göre Ülkücü gruplarla-Tayyip Erdoğan ilişkileri bir an önce gözler önüne serilmeli. 'Gizli güçlerden medet uman Başbakan'a' soru önergesini kirli ilişkilerin içinde olup olmadığını öğrenmek için sorduğunu belirten Sevigen, önergedeki sorulan kendilerine gelen çok gizli bilgiler doğrultusunda hazırlandığını iddia etti. Güvenilir kaynaklardan edindikleri bilgilerin doğruluğu üzerindeki çalışmaların yapıldığını kamuoyunu bilgilendireceklerini de söylemeyi ihlal etmedi.

KARANLIK İLİŞKİLER
Sevigen göre bir çok olaya karışmış eski ülkücü oldukları bilinen Yeşildağ kardeşlerle Başbakan'ın ilişkilerinin boyutu mutlaka öğrenilmeli.

Bu ilişkilerin Mehmet Ali Ağca'nın yanlış tahliyesine kadar uzandığı da ortaya çıkmalı. Başbakan'da Sevigen'in soru önergesinden sonra garip ilişkiler yumağının Hasan Yeşildağ ve kardeşleri üzerinde toplanmasından sonra, iddiaların ardı arkası kesilmek bilmedi.

YEŞİLDAĞ KARDEŞLER
Kamuoyununda bildiği gibi Hasan Yeşildağ ASALA terörüne karşı yurtdışında kullanılan Abdullah Çatlı ve grubunun bir elemanıy-dı.Yeşildağ Türkiye'de Abdi İpekçi dahil cinayetlere karışmış, tutuklanmış, polise konuşmuş ve bazı arkadaşlarını ele vermişti. İsviçre'de uyuşturucu ve örtülü faaliyetlerden dolayı cezaevinde yattı. Halen kardeşlerinden Ali, çeteci Ali Fevzi Bir'i fidye için kaçırmaktan aranıyor. Tayyip Erdoğan'ın "Yeşildağ benden 3 gün önce cezaevine girmiş bir arkadaş" dediği Hasan Yeşildağln kardeşi Zeki Yeşildağ'da siyasetle uğraşıyor.

YENİ İDDİA
Yeni bir iddiaya göre Almanya'daki tüm ülkücü trafiğini yöneten kişi olan Musa Serdar Çelebi'nin önerdiği kişiler Büyükşehir Bele-diyesi'nde işe alınmışlar. Başbakan Tayyip Erdoğan eski ülkücüleri Belediye Başkanı olduğu sıralarda Çelebi'nin Yeşildağ kardeşlere verdiği talimatlar sonucu eski ülkücüler işe başladıler. Musa Serdar Çelebi, Oral Çelik ve Ağca'ya kadar uzanan bu garip ve gizli ilişkiler yumağının başaktörü Çelebi'nin tavsiye ettiği bu kişiler Büyükşehir Belediyesi ve Belediye İktisadi Teşekküllerine bırakın memur olarak girmeyi, üst düzey yönetici olarak atandılar. Bu ilişkiler zinciri Adnan Ağca'nın Mehmet Ali Ağca cezaevine döndüğü sırada 'Başbakanın gizli kasası Hasan Yeşildağ. Ağca'nın suç ortağı Hasan Yeşildağ' diye bağırması üzerine ortaya döküldü.