TBB, 1999 depremi sonrasında hazırlanan 'Depremzedeler İçin Hukuk Rehberi'ni, değişen mevzuat ve uygulamalar doğrultusunda yeniden değerlendirerek güncelledi. Rehber, yurttaşların haklarını ayrıntılı bir şekilde anlatıyor.

TBB, 'Depremzedeler İçin Hukuk Rehberi' hazırladı

Türkiye Barolar Birliği (TBB) depremzedeler ve depremden etkilenenler için 1999 depremi sonrası hazırlanarak ilk baskısı Ağustos 1999’da yapılan ve ardından 2001 yılında güncellenen “Depremzedeler İçin Hukuk Rehberi” adlı kitapçığı yeniden değerlendirerek yayımladı.

Rehberde depremzedelerin haklarını ceza hukuku, özel hukuk, idare hukuku, vergi hukuku, sağlık hukuku, afetzedelere yıkılan veya ağır hasar gören yapılar sebebiyle konut veya işyeri için sunulan destekler ve adli müzaheret başlıkları altında anlatılıyor.

TBB yaptığı açıklamada, "Türkiye Barolar Birliği hukuki bilgi ve tecrübesiyle depremden etkilenen yurttaşlarımızın yanında yer almaya devam ediyor. TBB bu kapsamda ilk olarak 1999 depremi sonrasında hazırlanan 'Depremzedeler İçin Hukuk Rehberi'ni, değişen mevzuat ve uygulamalar doğrultusunda yeniden değerlendirerek güncelledi" ifadelerini kullandı.

Açıklamada, "Rehber gerek Ceza Hukuku yönünden gerekse Özel Hukuk veya Kamu Hukukunun farklı alanları yönünden vatandaşların haklarını ayrıntılı açıklıyor" denildi.