TBMM Genel Kurulu, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle 13 Şubat tarihine kadar çalışmalarına verilen aranın 21 Şubat’a kadar uzatıldı.

TBMM çalışmalarına verilen ara 21 Şubat’a kadar uzatıldı

Haber Merkezi

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki deprem nedeniyle TBMM'nin çalışmalarına verilen aranın 21 Şubat tarihine kadar uzatıldığını duyurdu.

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan 6 Şubat tarihli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremler meydana geldi. Son verilere göre, depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 22 bin 327'ye yükseldi. 80 bin 278 kişi ise yaralı. Enkaz altında hala binlerce insanın daha olduğu belirtiliyor.

Deprem nedeniyle TBMM Genel Kurulu, 13 Şubat tarihine kadar çalışmalarına ara vermişti. AKP'li Elitaş, twitter hesabından yaptığı paylaşımda, TBMM'nin çalışmalarına verdiği arayı uzattığını duyurdu.

Elitaş'ın paylaşımı şöyle:

“Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler doğrultusunda, depremzedelere yardımcı olabilmek ve acılarını paylaşmak için milletvekillerimizi deprem bölgelerine gönderiyoruz. Bu nedenle TBMM'ye 21 Şubat'a kadar ara verme kararı aldık. TBMM, 21 Şubat Salı günü saat 15.00'ten itibaren gündeminde bulunan kanun tekliflerini görüşmek üzere çalışmalarına devam edecektir.”