Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 2022 yılı bütçe kanun teklifi görüşmelerinde, Bakan Derya Yanık ile CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu arasında 'terbiyesiz' tartışması yaşandı. CHP'li Bankoğlu'nun “Talimat almışsınız galiba Emine Erdoğan'dan” sözlerine yanıt veren Yanık, "Çok ayıp bir cümle. Böyle terbiyesizlik görmedim" dedi.

TBMM'de CHP'li Bankoğlu ile Bakan Yanık arasında 'terbiyesiz' tartışması

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 2022 yılı bütçe kanun teklifi görüşmeleri sürüyor.

Görüşmelerde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ile CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu arasında 'terbiyesiz' gerilimi yaşandı.

"EMİNE ERDOĞAN'DAN TALİMAT ALMIŞSINIZ SANIRIM"

Bakan Derya Yanık kadın kooperatiflerinin desteklendiğini ve on binlerce kadına ulaştıklarını belirtti. Kadın istihdamının iyileştirilmesi, iş gücüne katılım oranlarında cinsiyetler arası makasın daralması gerektiğini belirten Bankoğlu, "Bu durumların hepsi ciddi çalışma ve bütçe gerektirmektedir. 2020 faaliyet raporunda kooperatif ödeneğinin beşte dördünü kesmiş durumdasınız. Geriye 56 bin kalmış. Kusura bakmayın ama bu parayla ikinci el Şahin bile satın alınamaz Sayın Bakan. Kooperatiflere nasıl katkı sunacaksınız, ben anlamadım. Sayın Bakan, sanırım geçen hafta First Lady Emine Erdoğan'dan talimat almışsınız. Siz bu devletin Aile Bakanısınız, Cumhurbaşkanı ailesinin hizmetkarı değilsiniz. Lütfen kusura bakmayın, kimden nasıl talimat alacağınız konusu kanunla sınırlandırılmıştır" diye konuştu.

“KELİMENİZİ DE AYNEN İADE EDİYORUM”

Bunun üzerine Bakan Yanık, Bankoğlu'nun sözlerine karşılık, "Çok ayıp bir cümle. Böyle terbiyesizlik görmedim" dedi.

Bakan Yanık'ın sözlerine Bankoğlu'nun, "Ben bir eleştiride bulundum, hakaret etmedim. Terbiyesiz kelimenizi de aynen iade ediyorum. Ben seçilmiş bir milletvekiliyim, atanmış bir bakan değilim. Bana terbiyesiz diyemezsiniz. Özür dileyeceksiniz" demesi üzerine tartışma yaşandı.

Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz, tartışmanın devam etmesi üzerine toplantıya ara verdi.

(ANKA-AA)