TBMM’deki görüşmeleri gece yarısı tamamlanan torba teklifte, AKP tarafından bazı son dakika değişiklikleri yapıldı. TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı, gazetecilere bu değişikliklerle birlikte 2013 yılında hayata geçirilen ve milletvekillerinin 'özlük haklarını' düzenleyen önergeyi de "yeni kabul edilmiş" gibi gönderdi

TBMM’de 'kıyak' hata

BirGün/ ANKARA

Çevre Ajansı’nın kurulması başta olmak üzere çok sayıda düzenlemeyi hayata geçiren torba kanun teklifi, gece yarısına kadar süren görüşmelerin ardından kabul edildi. AKP, TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmeler sırasında teklifte son dakika değişikliklerine imza attı. TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı bu değişikliklerin yanı sıra 2013 tarihli bir düzenlemeyi de yeniden paylaştı.

TBMM tarafından parlamento muhabirlerine gönderilen değişiklik önergesinde, 24’ncü dönem öncesi, emekli olup bu dönemde görev alan vekillerin iki yıl milletvekilliği yapma şartı aranmaksızın milletvekilliği statüsü ile emekli olabilmelerine olanak sağlandı.

HATA, 'SEHVEN' DENİLEREK DÜZELTİLDİ

AKP milletvekilleri tarafından 10 Ocak 2013 tarihinde TBMM’ye sunulan bu düzenleme, aynı gün yasalaştı. Ancak bu değişiklik torba yasanın görüşmeleri sırasında kabul edilmiş gibi servis edildi.

Eski tarihli değişiklik önergesini gazetecilere gönderen TBMM, daha sonra gönderdiği yeni bir bilgi notunda, “232 Sayılı Kanun Teklifinin görüşmelerinde, önerge kayıt sisteminde yaşanan teknik bir hatadan dolayı sehven gönderilen önergenin doğrusu ekte bilgilerinize sunulmuştur” ifadelerine yer verdi ve hatayı düzeltti.