Jeoloji Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu, Devlet Demiryolları Genel Müdürü’ne istifa çağrısı yaptı. Yapılan açıklamada, “13 milyondan fazla insanımızın etkilendiği depremlerin üzerinden 8 gün geçmiş olmasına rağmen TCDD afet bölgesine gerekli lojistik desteği verememiştir” denildi.

TCDD Genel Müdürü için istifa çağrısı: "Afet bölgesine lojistik destek veremediler"

HABER MERKEZİ

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu, Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü’ne istifa çağrısı yaparak bir basın açıklaması yayınladı.

“6 Şubat’ta merkez üstü Pazarcık olan 7.7 büyüklüğündeki deprem ve merkez üstü Elbistan olan 7.6 büyüklüğündeki depremlerde Hatay Nurdağ Fevzipaşa istasyonu başta olmak üzere Şekeroba, Narlı, Pazarcık, Gölbaşı gibi birçok alanda demiryollarının fay zonları üzerine oturan bölümlerinde büyük hasarlar meydana gelmiştir” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Olası bir acil durum ve doğa kaynaklı afet sırasında bölgeye lojistik hizmet sağlaması gereken Devlet Demiryolları gibi bir kurumun altyapısını depremler başta olmak üzere doğa kaynaklı afetlere hazır hale getirmesi gerekmektedir. 13 milyondan fazla insanımızın etkilendiği depremlerde görüldüğü üzere depremin üzerinden 8 gün geçmiş olmasına rağmen TCDD afet bölgesine gerekli lojistik desteği verememiştir. Görevi stratejik öneme sahip olan demiryolları ulaşımını geliştirmek ve altyapısını bilimsel verilere dayanarak afetlere hazır hale getirmek olan Devlet Demiryolları Genel Müdürü topluma ve afetzedelere karşı sorumluluğun bir gereği olarak istifa etmelidir.”