Gazeteci Barış Terkoğlu, cumartesi günü Resmi Gazete’de yayımlanan kararla TCDD’nin başına atanan Abdülkerim Murat Atik’in, geçmişte Adnan Oktar grubunun üyesi olduğunu ve Oktarcılara açılan davalarda sanık olarak yargılandığını yazdı.

TCDD'nin yeni genel müdürü, Adnan Oktar’ın eski müridi çıktı!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Uygun’ın yerine Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile atanan Abdülkerim Murat Atik’in geçmişte Adnan Oktar grubuyla bağlantılı olduğu ortaya çıktı.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, bugünkü “Kim çıkarıyor bu Resmi Gazete’yi yahu!” başlıklı köşesinde cumartesi günkü kararla TCDD’nin başına atanan Atik’in ‘kariyerine’ değindi.

Atik ile ilgili ‘bir detayın atlandığını’ belirten Terkoğlu, “Abdülkerim Murat Atik, bugün cezaevine atılan, hakkında bin yılın üstünde hüküm verilen Adnan Oktar Grubu’nun üyesiydi!” diye yazdı.

Barış Terkoğlu’nun yazısının devamı şu şekilde:

“OKTAR’IN MÜRİDİ”

“Gizli saklı değil…

1999 yılında, gruba yapılan operasyonda, polisin bastığı adreslerden biri, yeni genel müdürün Atik İnşaat isimli şirketiydi. Atik, o dönem Oktar’ın müridi olması nedeniyle, yargının hedefi oldu. Firar etti, kurtuldu.

Bu kadar değil...

2008 yılında sekiz çocuk ve kadının ifadeleri üzerine, Oktar Grubu hakkında bir cinsel istismar dosyası açıldı. O dosyada da Oktar Grubu üyeleri listesinde 40. sırada Atik’in adı yer alıyordu. Davada 18 numaralı sanıktı. Atik, o dosyada da firari oldu, kurtuldu.

Son açılan davada sanık değil, ama dosyadaki ifadelerde onun da grupla ilişkileri anlatılıyor. Mahkemeye gönderilen MASAK raporunda Adnan Oktar Grubu’yla para trafiği yer alıyor.

BULUNAN SİLAH ONUNDU

Daha da ilginci, duruşma tutanakları arasında ilginç bir ayrıntı daha var. Operasyonlarda Adnan Oktar Grubu’nda çeşitli silahlar bulunmuştu. Bir tanesi en son sanık Mustafa Işık’ta görülüyordu. İşte bu silahın eski sahibinin Abdülkerim Murat Atik olduğu, grup içinde devredildiği tutanaklarda yazıyor.

Sadece kendisi değil...

Atik’in şirketlerindeki ortaklarına bakıyorum. Onlar da Adnan Oktar Grubu’ndan isimler. Biri Hasan Basri Güner, firari. Diğeri İbrahim Saral Köprülü, o da firari.

İşin ilginci, ipin ucu çekildikçe TCDD ile Atik arasındaki bağın çok daha önce kurulduğu anlaşılıyor. Zira, TCDD’den İzmir Limanı işletme hakkını bir zamanlar alan şirket de Hasan Basri Güner’in. Elbette elde edilen gelirin önemli bir bölümü Adnan Oktar Grubu’na aktarılmış.”

ŞİRKETİ, DEVLETTEN İHALE ALDI

Öte yandan Abdülkerim Murat Atik, ayrıca Sun Group Yönetim Kurulu Başkanı.

1993 yılından bu yana ticari faaliyet gösteren Sun Group, 28 Aralık 2020'de Ulaştırma Bakanlığı'ndan demiryolları için Türkiye'nin ilk özel yolcu taşıma lisansını alan şirket olmuştu.

Japon HIS Global şirketi ile birlikte Kapadokya Ekspresi adı ile 40 milyon euro tutarındaki yatırımla turizm amaçlı yataklı tren işletmeciliği için çalışmalarını yürüten şirketin başındaki ismin, devlet kuruluşu olan TCDD'nin başına getirilmesi de tepki çeken bir başka nokta olmuştu.