Yıldız Dayanışması, tehdit edildiği için Kanal İstanbul bilirkişi heyetinden çekilen YTÜ'lü akademisyene desteğini açıkladı.

Tehdit edildiği için Kanal İstanbul bilirkişi heyetinden çekilen akademisyene Yıldız Dayanışması'ndan destek

Kanal İstanbul projesi için oluşturulan bilirkişi heyetine resen atanan Yıldız Teknik Üniversitesi’nden (YTÜ) bir akademisyen, ‘tehdit edildiğini’ belirterek, görevinden çekildi. 16 Aralık 2020’de resen bilirkişi heyetine atanan H.A., 22 Ocak tarihinde davaya bakan İstanbul 10. İdare Mahkemesi’ne bir dilekçe gönderdi ve görevlendirmesinin iptal edilmesini istedi.

Akademisyen, dilekçesinde " Bu süreçte açık ve üstü kapalı tehditler aldım. Ancak raporun bilimsel olduğu konusunda ısrar ettim," demişti.

Bilirkişi heyetinden çekilen akademisyene YTÜ'nün Yıldız Dayanışması'ndan destek geldi.

Yıldız Dayanışması'ndan yapılan açıklamada "Kanal İstanbul projesinde bilirkişi heyetinde olan hocamız "projeye bilimsel olgularla yaklaştığından dolayı tehdit edildiğini ve ardından istifa ettiğini" belirtiyor. Başından beri "Kanal İstanbul" projesinin bir doğa katliamı olduğunu biliyorduk. Halkın değil sermayenin çıkarları için hareket edenlere karşı bilimden, doğadan yana olan hocalarımız var. Bir teknik üniversite olarak öğrencisiyle akademisyeniyle her daim bilimden ve halkın çıkarlarından yana olmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Yıldız Dayanışması olarak bir "emlak ve gayrimenkul" projesi olan Kanal İstanbul'a karşıyız, onurlu bir duruş sergileyen hocamızın yanındayız," denildi.