Ankara Kızılcahaman’da bulunan Mera Çayı’na, tehlikeli atıkların döküldüğü belirlendi. Yurttaşların şikayeti üzerine bölgeye ASKİ ekipleri sevk edilirken ABB’den yapılan açıklamada, “Şebeke suyunun temizliği konusunda endişe edilecek bir durum yoktur” denildi.

Tehlikeli atıklar Mera Çayı’na dökülmüş

BirGün/Ankara

Ankara Kızılcahamam’da bulunan Mera Çayı”na, madeni yağ ve atık yağ geri kazanım tesislerinden çıkan tehlikeli atıkların döküldüğü belirlendi.

Yurttaşların şikayeti üzerine bölgede incelemelerde bulunan ASKİ ekipleri, Mera Çayı’nda bulunan ve DSİ’nin suyun debisini ölçmek için dere üzerine inşa ettiği sediment tutucu yükseltide atıkların önemli bir kısmının biriktiğini tespit etti. Atıkların temizlenmesi ve çekilmesi için bölgeye vidanjörler sevk edildi.

Atıkların Kurtboğazı’na karışması konusundaki durum tespiti için ASKİ ekipleri ile İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekiplerinin analiz çalışmaları yaptığı bildirildi. Vidanjörlerin çekim yaptığı alan dışındaki atıkları da bertaraf etme çalışmalarına başlandığı belirtildi.

ANLIK ARITMA YAPILABİLİYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, İvedik içme suyu arıtma tesisinde toplam organik karbonu gören ve online olarak ölçüm yapan sistem olduğu ifade edildi. Su ile gelen maddenin niteliği ne olursa olsun anlık arıtma yapılabildiğini açıklayan ABB’nin açıklamasında, “Dolayısıyla şu anda Ankara’nın şebeke suyunun temizliği konusunda endişe edilecek bir durum söz konusu değildir” ifadelerine yer verildi.