İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Zeytinburnu'nda yaklaşık bir haftadır devam eden olayları değerlendirdi. Mutlu, "Olaylarla ilgili ciddi bir operasyon yaptık. Bundan sonra daha sakin geçeceğini düşünüyorum" dedi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Zeytinburnu'nda yaklaşık bir haftadır devam eden olayları değerlendirdi. Mutlu, "Olaylarla ilgili ciddi bir operasyon yaptık. Bundan sonra daha sakin geçeceğini düşünüyorum" dedi.
Yaşanan olaylara ilişkin önemli bir operasyon yaptıklarını ve olaylara karışan, halkı tahrik eden kesimlerden muhtelif gözaltılar yaptıklarını anlatan Mutlu, şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise yasadışı suç aletlerine ulaştıklarını belirtti. Mutlu, olayların mahiyetini yakinen takip ettiklerinin altını çizerek, "İnsanlarımızı da, Zeytinburnu halkına da özellikle bu kışkırtıcıların, ajitasyon yaratmak isteyenler, halkımızı birbirine karşı kin ve nefret duygularıyla şekillendirmeye çalışanlara özellikle fırsat vermemelerini arzu ediyoruz. Halkımız çok duyarlı. Bu tahriki yapmak isteyenlerin niyetlerini Zeytinburnu halkı fevkalade iyi şekilde takip etmiştir ve halkımız bunlara fırsat vermemiştir. Ama yer yer farklı noktalarda farklı yapılardaki bu kışkırtıcı grupların, faaliyetlerini gördük. Biz de bunlarla ilgili ciddi bir operasyon yaptık. Bundan sonra daha sakin geçeceğini düşünüyorum" dedi.
TOPLAM 73 KİŞİ GÖZALTI ALINDI
Öte yandan İstanbul Emniyet Müdürlüğü, önceki gün yaptığı açıklamada 18-22 Temmuz tarihlerinde Zeytinburnu'nda meydana gelen olaylara ilişkin toplam 72 şüpheli şahsın yakalandığını bildirdi. Yapılan yazılı açıklamaya göre, Zeytinburnu'nda meydana gelen olayları organize ederek, provokasyona zemin hazırladığı, halkı birbirine kışkırttığı, ev, işyeri ve araçlara zarar verme eylemlerine katıldığı tespit edilen 43 şüpheli yakalandı. İşlemleri Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüklerince yürütülen şüphelilerin üzerleri, işyerleri ve evlerinde yapılan aramalar sonucunda yedi adet kurusıkı tabanca, 56 adet kurusıkı tabanca fişeği, bir miktar uyuşturucu madde, bol miktarda kesici, delici ve yaralayıcı alet ele geçirilerek, pek çok örgütsel doküman ve dijital malzemeye de el konuldu. Olaylara katılan ve içinde bulunduğu kitleyi kışkırtan, yönlendiren, uyarılara aldırış etmeyerek saldırgan tavır sergileyen 29 şüpheli şahıs da çeşitli suç aletleriyle birlikte yakalandı. Şüphelilerle ilgili işlemler, Güvenlik Şube Müdürlüğü'nce yürütülüyor.
BİR GERGİN GECE DAHA
Zeytinburnu'nda 18 Temmuz'dan bu yana yaşanan gerginlikler, önceki gece de devam etti. Güvenlik güçleri, sokak aralarında toplanan göstericileri dağıtmaya çalışırken arbede yaşandı. Göstericilerin alkollü olduğu gözlenirken, emniyet yetkilileri bir kişiyi gözaltına aldı. ANKA –BirGün