İzmir’in Güzelyalı ilçesinde oturan 75 yaşındaki emekli Memet Eser, yaklaşık 15 yıldır gazete ve önemli gazete kupürlerini arşivliyor. Özellikle BirGün gazetesi ve kadın haberlerini biriktiren Memet Eser kadınlara uygulanan baskı ve şiddete dikkat çekmek istediğini söylüyor

Tek amacı kadına şiddete farkındalık yaratmak: 5 yıldır gazete haberleri biriktiriyor

ARDA ÖZARDA

İzmir’in Güzelyalı ilçesinde oturan 75 yaşındaki emekli Memet Eser, İzmir’in Güzelyalı ilçesinde yaklaşık 15 yıldır gazete ve önemli gazete kupürlerini arşivliyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden emekli olduktan sonra İzmir’e yerleşen Memet Eser, evinin bir odasını sadece gazeteleri için ayırmış. Güzelyalı’daki evinde eşi ile birlikte yaşayan Memet Eser, hayranı olduğu BirGün gazetesinin neredeyse çoğu sayısına sahip olduğunu söylüyor. Sadece çok önemli siyasi haberleri ve kadın haberlerini biriktiren Memet Eser’in amacı kadın cinayetlerine karşı bir farkındalık yaratmak. Memet Eser gazete biriktirme merakının ve böyle bir farkındalık yaratma sürecinin nasıl ortaya çıktığını gazetemize anlattı.

“İYİ Kİ BİRGÜN VAR”

Biriktirdiği gazetelerin hepsinin muhalif gazeteler olduğuna dikkat çeken Memet Eser, “Türkiye’deki basında gerçekleri yazmaya çalışan çok az gazete var. Ben de bu yüzden sadece muhalif gazeteleri biriktirmeyi seçtim. BirGün gibi belli başlı önemli gazeteleri saymazsak Türkiye’de medya gündemini ülkede yaşanan olaylar değil, ülke gündemini medya belirliyor. O yüzden iyi ki BirGün var. Yaklaşık 15 senedir gazeteleri biriktiriyorum. Önemli gördüğüm haberleri ve kadın haberlerini ayırıp çerçeveliyorum. Evimin sadece bir odasını bu iş için ayırdım. Ailem ve çevrem başta yaptığım şeyi garipsese de şu an onlar da çok olumlu yaklaşıyor” diye konuştu.

tek-amaci-kadina-siddete-farkindalik-yaratmak-5-yildir-gazete-haberleri-biriktiriyor-664229-1.

KADINLARA ŞİDDET SON BULMALI

Özellikle kadına şiddet, baskı, cinayet gibi haberleri seçip ayırmasının nedenini farkındalık yaramak olduğuna değinen Memet Eser, “Türkiye’de dönem dönem atlatılmış olsa da kadınlara büyük bir psikolojik ve fiziki şiddet var. Kadınlar her anlamda küçük gösterilmeye böyle kabul ettirilmeye çalışılıyor. Bunun sonucunda da şuan yaşadığımız karanlık günler oraya çıkıyor. Gencecik kız çocukları öldürülüyor, anneler çocuklarının yanında vahşice katlediliyor. Ben de bu arşivciliği yaparak hem farkındalık oluşturmak istiyorum hem de toplumsal belleğimizin sıfırlanmasına karşı çıkmak istiyorum. Tabii ki buna tek başıma benim gücüm yetmez. Belediye başkanları, bürokratlar ve üs yönetimlerin sorumluluk alması gerekir. Her şeyden önce kadınlarımızın vazgeçmeyip mücadeleyi büyütmesi gerekir. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer kadınlar ile ilgili çok hassas bir başkan. Tüm başkanların bu şekil olması gerekir. Ben 75 yaşında olmama rağmen destek istenirse tüm gücümle destek vermeye hazırım” dedi.