Tek dertleri ‘değerler eğitimi’

Berkay SAĞOL

Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı il müftülükleri arasında imzalanan protokoller kapsamında ortaokul öğrencilerine ‘değerler eğitimi’ verilmeye devam ediliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı Aile ve Dini Rehberlik Bürosu’nun, Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde öğrencilere vaizleri tarafından mahremiyet ve değerler üzerine eğitim verdiği öğrenildi.


Bozdoğan İlçe Müftülüğü tarafından yapılan etkinlikte, öğrencilere millî, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerimizin benimsetilmesi; mesleki, akademik, sosyal gelişimlerine destek olunması amacıyla ‘değerler eğitimi’ verildiği belirtildi. Ayrıca öğrencilere, sağlıklı, mutlu, huzurlu yetişmelerini ve sağlıklı bir cinsel kimlik bilinci geliştirmelerini sağlamak, kötü niyetli insanların istismarından korumak amacıyla ‘mahremiyet bilinci’ konulu seminerler de verildiği ifade edildi. Bu seminerlerin Amasya Ortaokulu ile Kemer Has Ortaokulu’nda gerçekleştiği de bildirildi.

Afyonkarahisar İl Müftülüğü tarafından yapılan açıklamada, “İl Müftülüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği içerisinde ortaokul ve liselerde devam eden ‘değerler eğitimi’ programları kapsamında Mareşal Fevzi Çakmak Ortaokulu öğrencilere yönelik, Vaiz Hasan Maraşlıoğlu tarafından seminer verilirken, Manevi Danışman Yusuf Özçelik tarafından Gençlik çalışmaları tanıtıldı” denildi.

KARABURUN’DA DİLEKÇE

İzmir Karaburun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün değerler eğitimi yapmaya çalıştığı ortaya çıktı. Karaburun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karaburun İlçe Müftülüğü ile yapılan protokol gereği okul öncesi eğitim çağındaki çocukların değerler eğitimi alması için ailelerine dilekçe gönderildi. Eğitimin yapılıp yapılmadığı konusunda ise herhangi bir bilgi verilmedi. Öğrenci velilerinin imzalaması için gönderilen dilekçede öğrenci adı ve tarih kısmının boş bırakıldığı görüldü. Dilekçede, şu ifadelere yer verildi: “Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile yapılan protokol gereği Karaburun Anaokulu bünyesinde Bergüzar Korel Sanat Atölyesi’nde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğüyle yapılan protokol gereği özellikle çalışan anne babalar ve tüm veliler için saat 12.30’dan 17.30’a kadar planlanan çocuklarımıza değerler eğitimine velisi bulunduğum katılmasını istiyorum.”