2008’de hizmete giren ve 23 Kasım’da yaşanan 5,9 büyüklüğündeki depremde büyük hasar alan Düzce Adliyesi’nin onarım ve tadilatına yönelik ihale tamamlandı. Adliye binasının onarımı için 855 bin TL’lik anlaşma yapıldı.

Tek şirketli deprem ihalesi
Fotoğraf: AA

Mustafa BİLDİRCİN

1999 yılında yaşanan iki büyük depremde de hasar alan Düzce Adliyesi, 2008 yılında yeni binasına taşındı. Dönemin Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin tarafından açılan yeni bina da 23 Kasım’da yaşanan depremde hasar aldı. Adliye’nin ana giriş kapısının bulunduğu cephedeki granit kaplamalar, sarsıntının etkisiyle bloklar halinde yere düştü. Depremin Adliye’nin kapalı olduğu saatte yaşanması, olası bir facianın önüne geçti.

Düzce Adliyesi’ni inşa eden şirket, Mayıs 2012’den bugüne Adalet Bakanlığı’ndan 11 dev ihale aldı. Şirket, Ankara ve Gaziantep adliyelerinin ek bina inşaatlarını da kapsayan 11 ihale ile Adalet Bakanlığı ile toplam 707 milyon 83 TL'lik sözleşme imzaladı.

TEK ŞİRKETTEN TEKLİF

Adalet Bakanlığı, 23 Kasım 2022 tarihli depremde hasar gören ve “Kamu binaları depreme hazır mı?” sorusunu yeniden gündeme getiren Düzce Adliyesi’nin onarımına yönelik 13 Aralık'ta ihale düzenledi. Pazarlık yöntemiyle düzenlenen ihale kapsamında yalnızca bir şirketten teklif alındı.

TADİLAT BAŞLADI

Bakanlığın 1 milyon 90 bin TL’lik yaklaşık maliyet hesabı çıkardığı ihale 22 Aralık'ta sonuçlandı. Bakanlık ile Düzce Tezcan Yapı İnşaat firması arasında 855 bin TL’lik sözleşme imzalandı. Adliye binasında 22 Aralık’ta başlayan tadilatın 31 Aralık’a kadar tamamlanacağı belirtildi.