Tek tek hesaplaşacağız
Faik Öztrak

Haber Merkezi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin Merkez Yürütme Kurulu gündemiyle ilgili basın toplantısı gerçekleştirdi. Hükümetin ekonomi politikalarını eleştiren Öztrak, 6'lı masanın işsizlik ve enflasyonu bitirmekte kararlı olduğunu söyledi. Ülkeyi soyanlarla hesaplaşacakları vurgusu yapan Öztrak Binali Yıldırım'ı taşıyan helikopterin cumhurbaşkanlığı helikopteri olduğu ortaya çıktığına da dikkat çekti. Öztrak, Yıldırım için, “Cumhurbaşkanlığında bir görevi var mı? Yok. AK Parti Genel Başkanvekili cumhurbaşkanlığı helikopterine bedavadan nasıl kuruluyor?” ifadelerini kullandı.

ŞEKER BULMUŞ GİBİ SEVİNDİLER

Öztrak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hükümet Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınmasına hız vermiş. Merkez Bankası'nın liyakatli çalışanlarını işten uzaklaştırmak için her türlü mobbing uygulanıyor. Devlet malı balığın kılçığıdır, yutmak isteyenin boğazına takılır. Bu ülkeyi soyanlarla hesaplaşacağız, bu ülkeyi sevenlerle helalleşeceğiz. Torunlarımız, çocuklarımız bu ülkenin topraklarında huzur içinde yaşasınlar istiyoruz. Biz 6 parti olarak yüksek enflasyon ve işsizliği bitirmeye kararlıyız. Çiftçimizi, emeklimizi, işçimizi refaha kavuşturmaya, basın ve ifade özgürlüğünü sonuna kadar savunmaya kararlıyız. Seçimlerde başkan seçilen aday buranın belde olabilmesi için emek veren eski mahalle muhtarıdır. Kendisini kutluyorum. AK Parti'nin açıklamalarına gelince İstanbul'u, Ankara'yı, Mersin'i, Adana'yı kaybetmiş, Dodurga seçimini kazanınca şeker bulmuş çocuk gibi seviniyorlar.”

TÜİK’in verilerini de eleştiren Öztrak, "TÜİK ile ENAG arasında neredeyse 2 kat fark var. İşte aradaki 2 kat fark TÜİK aracılığıyla yedikleri kul hakkıdır. TÜİK rakamları istediği kadar eğip büksün, millet hayat pahalılığını da enflasyonu da yaşıyor. TÜİK'in yalan yanlış rakamlarıyla işçimizin, memurumuzun, emeklimizin hakları zalim iktidar tarafından gasp ediyor. Biz iş başına gelir gelmez herkesin hakkını vereceğiz, milletimizi de enflasyona ezdirmeyeceğiz" dedi.

‘ERKEK EGEMENLİĞİ’ VURGUSU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Kadın Kolları tarafından CHP Genel Merkezi’nde düzenlenen programda, Bilecik, Bolu, Düzce ve Sakarya’dan gelen Kadın Kolları il ve ilçe başkanlarıyla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu konuşmasında, “Bir siyasetin başarılı olması için o toplumda yaşayan herkesin bir şekliyle o siyasetin içinde olması, o siyasete yön vermesi lazım. Bizde siyaset biraz erkek egemen bir yapı içinde. Aslında bütün dünyada biraz böyle. Ama bu belli aşamalarda kırılıyor ve kadınlar da bir şekliyle siyasetin içinde ana özne olarak yerlerini alıyorlar” dedi.