Tekmelendi, şimdi hakkında 6 yıl hapis isteniyor

Soma maden katliamının ardından ilçeye gelen dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’ı protesto ettiği için iki asker tarafından darp edilirken Başbakanlık danışmanı Yusuf Yerkel’in tekmelediği Erdal Kocabıyık hakkında açılan davada altı yıla kadar hapis cezası istendi.

Olayın ardından Kocabıyık’ın yüzünde ve vücudunda şişlikler oluşmuş, 7 gün iş göremez raporu almış ve başvurduğu işerde ise iş alınmamıştı. Yerkel değil görevden alınmak, Erdoğan tarafından Başbakanlık danışmanlığından cumhurbaşkanlığı danışmanlığına terfi ettirilmişti.


Kocabıyık hakkında Başbakanlık korumasına aracına 543 liralık “maddi hasar vermekten” açılan davada ise 1 yıldan tam 6 yıla kadar varan hapis cezası talep edildi.


‘ŞİKAYETÇİ OLMADIK, ANLAM VEREMİYORUZ’
Kocabıyık’ın avukatı Oğuzhan Gezer, ise müvekkilinin tekmeli saldırı için şikayette bulunmadığını hatırlatarak, Başbakanlığın neden hâlâ bu olayın peşinde olduğuna anlam veremediklerini söyledi.

Kocabıyık’ın yaşananlardan dolayı mağdur olduğunu ve iş bulamadığını vurgulayan Gezer, “Başbakanlığın bu işin bu kadar üzerine gitmesini anlamış değiliz. Şahıslar arasındaki olay kapandı, müvekkilim şikayetçi olmadı” dedi. Gezer ayrıca zararın belgesini ve delillerini istediklerini söyledi.