POLİTİKA SERVİSİ Ankara’da geçen hafta yapılan TAYAD eyleminde gözaltına alınan Merve Demirel’in polis tarafından tacize uğradığı görüntülere rağmen AKP iktidarı 32 kısım teklimi birden taciz skandalını örtme telaşında. Gezi Direnişi döneminde ortaya atılan Kabataş yalanının arkasında dizilenler, ayan beyan kameraların karşısında yaşanan tacize karşı tacizcinin arkasına dizildi. Günlerdir tartışılan tacize dair ilk savunma Ankara Emniyet […]

Tekmili birden tacize kalkan

POLİTİKA SERVİSİ

Ankara’da geçen hafta yapılan TAYAD eyleminde gözaltına alınan Merve Demirel’in polis tarafından tacize uğradığı görüntülere rağmen AKP iktidarı 32 kısım teklimi birden taciz skandalını örtme telaşında. Gezi Direnişi döneminde ortaya atılan Kabataş yalanının arkasında dizilenler, ayan beyan kameraların karşısında yaşanan tacize karşı tacizcinin arkasına dizildi.

Günlerdir tartışılan tacize dair ilk savunma Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden geldi. Tacize uğrayan Merve Demirel’in DHKP-C’li olduğunun iddia edildiği açıklamada abisinin de örgüt mensubu olduğu babasının ise FETÖ suçlamasıyla mesleğinden ihraç edildiğini öne sürüldü.

Açıklamanın devamında Demirel’in nerede hangi eylemlere katılığına dair ‘fişleme’ verileri de kamuoyu ile paylaşıldı.

VEKİL, TACİZE ‘ÖZENSİZLİK’ DEDİ

Arkasından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başdanışmanlığını da yapmış olan AKP Milletvekili Özlem Zengin’in savunması geldi. Emniyet teşkilatının “tacizci” diye itham edilmesine de asla tahammüllerinin olmayacağını vurgulayan Zengin, “Bu görüntülerde, özensizlik içerisinde bir tavır görüyorum. Bir telaş içerisinde bir kişiyi arabaya yerleştirmeyle alakalı telaşın verdiği bir yanlış hareket var. Keşke orada bir kadın polis olsaydı, onlar müdahil olsalardı” dedi.

BAKAN AİLESİNİ SUÇLADI

Son olarak ise muhalefete gün aşırı savurduğu tehditlerle gündemden düşmeyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sahneye çıktı. İlk açıklaması, “Babası FETÖ’den ihraç, kardeşi DHKP-C’li proje kadın” olan Soylu, dünkü Jandarma Genel Komutanlığı Emniyet ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı’nda ise şu ifadeleri kullandı: “Elimizde öyle bir belge var ki bu konunun arkasında duranlar ve bizim evladımıza ‘tacizci’ diyen alçaklar gereğini görecektir. Öyle bir belge var elimizde. Ömrümüzde hiç boş konuşmadık. Bu teşkilat öte taraftan 3-5 klavye yobazının saldırısına maruz kalacak. Esas taciz budur. Hadi, mahkemede sonuna kadar hesaplaşacağız.”

HANİ ‘SUÇUN ŞAHSİLİĞİ’

Kardeşi darbe girişiminin en kilit isimlerinden olan Şaban Dişli büyükelçi yapılırken, FETÖ’den tutuklu eski rektör Mehmet Pakdemirli’nin kardeşi Bekir Pakdemirli Tarım ve Orman Bakanlığı’na getirilirken eleştirilere karşılık ‘suçun şahsiliği’ savunması yapan iktidar, konu polis tarafından taciz edilen genç bir kadın olunca ‘suçun şahsiliğini’ unutarak aile fertleri hakkındaki suçlamaları gündeme getirmekten geri durmuyor. Gezi döneminde ortaya atılan Kabataş yalanının arkasında dizilenler, ayan beyan bir tacize karşılık ise bu kez tacizcinin arkasında diziliyor.

***

12 Eylül’den bugüne

12 Eylül’ün mimarı Kenan Evren’in desteğini alarak Milliyetçi Demokrasi Partisi’ni kuran emekli orgeneral Turgut Sunalp’ın, copla tecavüze karşı savunması, “Yine bir kıza tecavüz edildiği iddiaları var. Affedersiniz ama elimizde taş gibi delikanlılar var. 20 yaşında 21 yaşında çocuklar dururken, bu yolla işkence yapılacaksa copa, şişeye ihtiyacımız var mı?” olmuştu.

***

‘Allah belanı versin Soylu’

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulunan CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, AKP’li Özlem Zengin’in taciz savunmasına dair, “Onun polisi, sanki bizim polisimiz değil. İktidarlarını kurtarmaya çalışıyor aslında, ayağının altından kayıp giden iktidarını kurtarmaya” dedi. Daha önce Soylu’ya dönük benzer bir ifade kullandığı için hakkında dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke düzenlendiğini hatırlatan Bekaroğlu, “Allah belanı versin diyorum. Tekrar mahkemeye versin” ifadelerini kullandı.

***

Röportaj yaptı, gözaltına alındı

Artı Gerçek muhabiri Derya Okatan, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek dün sabah saatlerinde gözaltına alındı. Okatan, akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

Okatan’ın avukatından Artı Gerçek’e yapılan açıklamada, muhabirinin evinde yapılan aramanın ardından Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldüğü belirtildi.
Okatan, son olarak Ankara’da gözaltına alınırken polisin cinsel saldırısına uğrayan Merve Demirel ile röportaj yapmıştı.