Yapı marketler zinciri Tekzen, işçilere ücretlerin tamamının yarın yatırılacağı sözünü verdi. Maaşlar yarın da yatırılmazsa işçiler Çarşamba günü sabah saat 09.00’da Tekzen’in genel merkezi önünde eylem yapacaklarını ifade etti.

Tekzen işçileri eylem hazırlığında

Yapı marketler zinciri Tekzen, işçilere geciken maaşlarının yatırılacağı yönünde verdiği sözü tutmadı. İşçilerin aktardığına göre son olarak aralık maaşlarını ödeyen Tekzen bugün 500 lira ile 700 lira arasında değişen tutarlarda ödeme yaptı ve ücretlerin tamamının yarın yatırılacağı sözünü verdi. İşçiler maaşlarının yarın da yatmaması durumunda Çarşamba günü saat 09.00’da Tekzen’in İstanbul Kağıthane’de bulunan genel merkezi önünde eylem yapacaklarını belirtti.

Ülkenin ilk yapı marketleri zinciri olma özelliği taşıyan ve 57 ilde 125 şubesi bulunan Tekzen firmasında maaş skandalı devam ediyor. İşçilerin aktardığına göre Tekzen sonra olarak aralık ayı maaşı olan 2 bin 825 lirayı işçilerin hesabına ocak ayında yatırdı. İşçilere hesabına 1 Şubat’ta yatırılması gereken ocak ayı maaşları ise yatırılmadı.

Tekzen işçileri maaşlarının yatırılmaması üzerine sosyal medyada da seslerini duyurmaya çalıştı. Şube müdürleri ise genel merkeze çalışanların yol parası dahi kalmadığını belirten mailler atmaya başladı. Sosyal medyadan da maaşlarının akıbetini soran emekçiler Tekzen tarafından bir açıklama bekledi. Açıklama gelmezken 10 Şubat’ta bazı şubelerde ödemeler gerçekleşti. Çoğu şubede ise işçilerin hesabına 1000 lira 1300 lira arasında değişen tutarlar yatırıldı. İşçiler kendilerine maaşların tamamının bugün yatırılacağı sözü verildiğini belirtti.

Tekzen söz verdiği üzere işçilere bugün de maaşları ödemeyerek sadece 500 lira ile 700 lira arasında değişen tutarları hesaplara yatırdı. İşçiler kendilerine maaşların tamamının yarın yatırılacağı sözünün verildiğini belirtti. Maaşlar yarın da yatırılmazsa işçiler Çarşamba günü sabah saat 09.00’da Tekzen’in genel merkezi önünde eylem yapacaklarını belirtti.