Gazeteci Barış Terkoğlu, cumhurbaşkanı adayı olduğu için milletvekili olamayan Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığı olmamasına dikkat çekerek, hakkında 28 fezleke olduğunu belirtti, Kılıçdaroğlu'nun tutuklanabileceği ihtimalini yazdı.

Kaynak: Haber Merkezi
Terkoğlu, Kılıçdaroğlu'nun 'dokunulmazlığına' dikkat çekti: "Tutuklanabilir"

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, Cumhrubaşkanlığı'na aday olduğu için milletvekili olarak Meclis'e giremeyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hakkındaki fezlekelerin davaya dönüşerek tutuklanabileceği ihtimalini gündeme getirdi. 

Terkoğlu, "Kılıçdaroğlu tutuklanabilir" başlıklı yazısında vekil olamadığı için dokunulmazlığı kalkan Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik ile konuştuğunu belirterek, "18 değil, 28 fezlekenin olduğunu söyledi. Geçmişteki bazı davaların ise açıldıktan sonra dokunulmazlık nedeniyle durduğunu, yeniden başlayacağını, bunlarla birlikte dosya sayısının 28’i de geçtiğini anlattı" ifadelerine yer verdi.

Kılıçdaroğlu hakkındaki fezlekeleri tek tek incelediğini ve listesini çıkardığını belirten Terkoğlu, listeyi köşesinde paylaşarak, "Fezlekeler, 110 yıl hapis talebine varan dava potansiyeli gösteriyor. Elbette yeni hazırlananlar da olabilir" diye yazdı. 

ÇELİK: HODRİ MEYDAN DİYECEĞİZ

Terkoğlu'nun konuyu sorduğu Kılıçdaroğlu’nun avukatı Çelik ise şunları kaydetti:

"Meclis kürsüsünde yapılan konuşmalar soruşturulamaz. Öte yandan anayasanın 83. maddesinin ilk fıkrası gereğince, Meclis’te yapılan konuşmayı dışarıda tekrar etmek de sorumsuzluk kapsamına girer. Savcıların ifadeye çağırması durumunda, avukatı olarak ben gideceğim, ‘Bununla ilgili soruşturma yapamazsınız, suç işlemiş olursunuz’ diyeceğim. Bunu aşarlarsa anayasayı ihlal edecekler. Çoğunda ben dava açılma ihtimalini bile görmüyorum.”

"Ya açarlarsa diye sorulan" Celal Çelik devam etti:

"Böyle bir şey olursa anayasanın 39. maddesinden kaynaklı ispat hakkımız var. Genel başkanımız olgularla konuşuyor. İsnatlarının doğru olduğunu ispat etme hakkımızı kullanacağız. Hodri meydan diyeceğiz. Zarar gören biz olmayacağız, Erdoğan olacak. Örneğin FETÖ’nün siyasi ayağı suçlamasından dava açılırsa FETÖ’cü subayların general yapılma aşamasında Erdoğan’ın imzası olduğunu gösteren belgeleri getirteceğiz. Rektörlerin atama kararlarını isteyeceğiz. Kozmik Oda’nın açılmasında tanık olan generalleri çağıracağız. HSK’nin FETÖ tarafından ele geçirilmesinde Erdoğan’ın rolünü, dönemin HSK üyelerini çağırarak mahkeme tutanaklarını okuyarak ispatlayacağız. Erdoğan kendi gerçekliğiyle yüzleşmek zorunda kalacak."