Tersane İstanbul'daki Rixos Otel'i inşaatında yaklaşık 250 işçi barınma, hijyen, havalandırma ve yemek sorunlarına karşı direniş başlattı. İşçilerden 7'si işten çıkarıldı.

Tersane İstanbul şantiyesinde işçiler, hijyen sorunlarına karşı eylem yaptı: 7 kişi işten çıkarıldı

FETÖ ile yakın olduğuna dair iddialar gündem düşmeyen Fettah Tamince'nin kurucusu olduğu ve inşaat çalışmaları Sembol İnşaat tarafından yürütülen Tersane İstanbul'un şantiyesinde işçiler, kötü çalışma koşullarına karşı direniş başlattı.

İleri Haber'de yer alan bilgiye göre, yaklaşık 2 aydır şantiyede başta beslenme olmak üzere çok sayıda sorunla çalışmak zorunda bırakılan 250'ye yakın işçi, dün, eylem yaptı.

Şantiye yemekhanesinde çekilen görüntülerde, yemeklerin arasında dolaşan hayvanlar görüldü. 

Hijyen sorununun yemekhaneye özgü olmadığını ve kaldıkları konteynerler ile başta tuvalet olmak üzere ortak alanlarda da hijyen sağlanmadığını anlatan işçiler, yemekhane sorumluları ve işveren temsilcileri ile yaptıkları görüşmelere karşın da olumlu bir dönüş alamadıklarının altını çizdi. 

Sorunlara karşı muhatap bulamayan işçilerin dün yemekhanedeki eylemi sonrası, kamera kayıtları izlenerek "sorumlu" olduğu düşünülen 7 işçinin işten çıkarıldığı öğrenildi.

GİRİŞ VE ÇIKIŞLAR KISITLANDI, SOSYALLEŞME ENGELLENDİ

Tersaneye giriş ve çıkış saatlerinde de kısıtlamaya gidildiğini, gece 12'den sonra girişin yasaklandığını kaydeden işçiler, kafe ve dinlenme alanlarının da kapatılarak sosyalleşmelerinin önüne geçildiğini aktardı.